Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Разтърсващи драми:

Съдбата на самотния баща

Със съпругата ми бяхме женени седем години, когато се случи нещастието: пиян шофьор я уби близо до дома ни. След като лекарят установи смъртта й, си спомням, че изпаднах в шок. И единственото нещо, за което си мислих в онзи момент е, как ще обясня на шестгодишната ни дъщеря Рали, че вече няма майка. Болката от загубата дойде по-късно. Дъщеря ми се разплака, търсеше майка си, а аз не знаех как да я успокоя. Оттогава животът ми се промени коренно, защото сега се налагаше да бъда и майка, и баща. Добре, че родителите ни бяха насреща. В началото се бях отчаял, но щом погледнех към дъщеря си, си казвах, че не бива да се отчайвам, иначе нямаше да оцелеем. Тъстът и тъщата пожелаха да приберат Рали да живее с тях, само че им отказах, тъй като не исках да се разделяме.


Трябваше да се науча да готвя, чистя и пера - тоест да правя всички домакински работи. Едва тогава разбрах колко трудно й е било на съпругата ми. Но най-трудното нещо беше да се науча да общувам с Рали. При дядо си и баба си беше свикнала да изпълняват всичките й капризи и на мен се падна сложната задача да я превъзпитам, да се скарам понякога и да забранявам някои неща. Когато дъщеря ми започна да ходи на училище, тя осъзна колко различно живеят другите деца и особено остро почувства липсата на майка си. Трябваше някак да й обясня, че мама не ни е напуснала, просто се случи нещастие. Казах й също, че сега ни гледа от небето, радва ни се и все още ни обича.


Всъщност какво друго можеш да кажеш на малко дете? Не и за онзи пиян шофьор, който за една секунда отне любимия човек от нас. За смъртта не се говори на деца. За щастие близки и колеги ми помагаха, проявявайки разбиране към нелеката ситуация. С течение на времето болката от загубата на жена ми стихна и вече можехме да живеем малко по-спокойно. Докато се борих с драматичната обстановка, не се съм се замислял за бъдещето и най-вече за личния си живот. Честно казано, от тревоги и притеснения нямах достатъчно време и енергия.


Изминаха шест години. Трябва да ви призная, че понякога завързах някоя мимолетна връзка, без задължения и планове и от двете страни. Дъщеря ми не знаеше за тях, защото си позволявах да водя жени у дома, само когато тя гостуваше на бабите и дядовците си. Но животът продължава, дъщеря ми порасна и на мен ми остана повече време да помисля и за собствените си интереси. Освен това родителите ми ме убедиха, че Рали има нужда от женска ръка и подкрепа. Дори родителите на покойната ми съпруга казваха, че дъщеря им няма да се върне от онзи свят, а на детето му трябва майка.Следва продължение:

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи