Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Любов и секс:

Щастието обича тишината: 5 причини защо тихата любов е най-добрата

Според проучване само 12% от двойките остават заедно за по-дълго от 20 години. След изследвания се оказва, че онези, които успяват да поддържат дълги взаимоотношения, имат същите мозъчни импулси като прясно влюбените двойки!


Това означава, че тихата и спокойна любов е ключът към щастливите и дългогодишни взаимоотношения.


дв

Снимка: iStock


Ние вярваме, че за да си част от щастлива и хармонична двойка, трябва да полагаш усилия. Вярваме също, че тихата и спокойна любов е най-ценната. Истинските чувства нямат нужда от постоянни форейверки!


Ето и 5 причини защо това е така:


<p data-verified=


1. Тихата любов не е синоним на скука - Спокойните връзки не са скучно, а напротив. Те са лишени от негативни елементи като скандали, ревност и тревожност. Това не означава, че в тях няма нищо вълнуващо или че развитието на двойката спира. Пеперудите все още са живи, но това, че са по-тихички, означава само едно - чувствате се комфортно един с друг, чувствате се в безопасност, преминавате през новите житейски етапи като двойка, стабилни, силни и заедно.


<p data-verified=


2. Тихата любов означава сигурност - вече ви казахме, че изследване показва как дългогодишните двойки имат мозъчни импулси, които са като на прясно влюбените. Причината тихата и спокойна любов да бъде и по-стабилна е, защото партньорите не прекрачват границите си, не избухват, не се осланят на критики и обвинения. Научили са се как да бъдат спокойни, толерантни и да създават усещане за сигурност в половинката си.


<p data-verified=


3. Тихата любов е невъзможна без доверие - Спокойната и уравновесена любов е изградена върху здравите основи на доверието и чувството за сигурност. С други думи - партньорите знаят, че никога не биха се наранили един друг. Не и умишлено. Защото агресията (емоционална, вербална или физическа), е най-лошото нещо в една връзка. Няма как да има спокойствие и свобода, ако в една връзка липсват прозрачност, емоционална подкрепа и уважение.<p data-verified=


4. Тихата любов е романтична - трябва да разберем разликата между интензивна романтика и дълбоки чувства. Първото е вид неспирна страст и желание. Но срокът им на годност е кратък и няма потенциал за равитие. Дълбоките романтични чувства, от друга страна, са един неспирен процес, който преминава през различни фази и кара партньорите да се разбират, развиват и подкрепят.


<p data-verified=


5. Спокойствието е новото вълнение - в днешния свят, в който всичко е базирано на външния вид и излъсканата представа&nbsp;в социалните мрежи, истинската, тиха и спокойна любов, е нещо много ценно. С времето започваш да разбираш, че значение има не каква снимка си качил с партньора си, а какъв разговор сте провели и как сте се чувстали, докато сте били на онова красиво място. Разбираш, че не е важно какво и дали изобщо показваш от връзката ви, а дали заспиваш спокойна в края на деня.Източник и снимки: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи