Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Всичко е любов: ​Ако онази нощ не се бях събудил

Щях да направя голяма глупост

Вече съм мъж на години, дъщерите ми са омъжени, чакаме внучета. Мога да кажа спокойно, че животът ми е щастлив, макар че с жена ми Наташа на младини без малко да се разведем. Сега ще ви разкажа всичко подробно.

Наташа е рускиня, запознахме се едно лято на Слънчев бряг. Бях студент пред дипломиране, а тя още следваше. Допаднахме си, изкарахме бурна лятна любов, после писма, телефонни разговори, сълзи и въздишки отдалеч... Осем месеца по-късно тя пристигна в България с куп шумни роднини и направихме сватбата. Почти веднага забременя. Бременността й беше тежка, трябваше да лежи, тъгуваше за Москва, за приятелите си, беше кисела и избухлива. А когато първата ми щерка се роди, нещата станаха още по-трудни: бебето ревеше по цели нощи, аз вече работех и сутрин бях недоспал и нервен. Връщах се капнал от умора, но нали още бях млад, ми се искаше Наташа да е по-отзивчива в леглото. Тя обаче ми отказваше категорично и даже ми вдигаше скандали. Обвиняваше ме, че съм егоист, само за секс мисля, не се сещам да я разпитам какво й е на душата, не я съжалявам... Признавам си - не я разбирах. Смятах, че е разглезена и не знае какво иска. Бебето все още не ми беше станало мило, от време на време с копнеж си спомнях за някогашното ергенско безгрижие.

Тъкмо тогава във фирмата назначиха нова секретарка - Сия, хитруша с тънка талия и нежно гласче. Тя успя да ми влезе под кожата за нула време. Срещахме се в квартирата й в обедната почивка, сексът беше страхотен, тя проявяваше разбиране и грижовност и не знам как й обещах да се разведа. Сега, като се сетя, ми става гадно, че бях толкова незрял. Някъде дълбоко у мен навярно дремеше почтен и добър човек, който знаеше, че е изправен пред голяма грешка. Аз обаче не му давах глас. И така мисълта за развод все по-често витаеше в главата ми. При всяка словесна престрелка с Наташа започнах да я споменавам. За всеки случай подработих и родителите си, които бяха като попарени от новината.

Сия беше намерила брачен адвокат и аз бях насрочил среща с него в един четвъртък. В сряда вечерта, след поредния грозен скандал с Наташа, при който и двамата крещяхме и се обиждахме, грабнах одеялото и отидох да спя в хола. Два часа по-късно се събудих, диванът беше много твърд и неудобен. Станах и се запътих обратно към спалнята. Вратата беше полуотворена и нощната лампа светеше. В детското креватче дъщеря ми спеше сладко с вдигнати ръчички, а Наташа седеше на колене пред нея и шепнеше нещо. Видях, че е плакала и даже сълзите още се стичаха по бузите й. Чух я да казва: „Господи, недей да оставяш детето ми без баща, моля ти се, Господи!“ Спомних си, че бащата и майката на Наташа бяха разделени. Беше ми казвала колко много е страдала в детството си от липсата на баща. Постоях, погледах жена си и детето си и ми стана болно и срамно. Тази млада и красива жена беше дошла тук, изоставяйки всичко скъпо – роднини, приятели, добра реализация заради мен. Аз бях единственият й близък, на мен разчиташе, за мен беше родила това прекрасно дете. Защо й причинявах това?

Върнах се обратно на дивана и до сутринта не мигнах. Видяното ме отрезви.

На другия ден казах на Сия, че е най-добре да си намери някой свободен мъж. Постепенно с усилията и на двамата напрежението между мен и Наташа намаля. Почнах да й помагам повече и когато дъщеря ми проходи и проговори, разбрах, че съм най-щастливият човек на света. След време се роди и втората ми щерка и аз без стеснение и съвсем искрено казвах на приятели и близки, че у дома имам три принцеси, които са си поделили сърцето ми. Какво би станало, ако онази нощ не бях се събудил? Не ми се иска да си го помисля.

Симеон

Писмото е публикувано във вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи