Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Снаха ми ме накара да мисля, че брат ми е луд - втора част

Няколко месеца по-късно Миро дойде у дома. Изглеждаше притеснен и търсейки съвет, искаше да си поговорим. "Мисля, че трябва да напусна Лена", каза той. Учудено си помислих, че говори така заради влошеното си здравословно състояние. Въздъхнах тежко и внимателно отговорих: " Може би трябва да размислиш. Знаеш, че тя е прекрасен човек и много те обича." Брат ми потрепери и внезапно придоби ядосан вид. Изведнъж изпитах силен страх, спомняйки си нервните изблици на татко. " Обича ли ме? Тогава нищо не знаеш, скъпа сестро. Съпругата ми е най-манипулативният човек, когото някога съм срещал." Все така ядосан, Миро продължаваше да твърди, че нейната доброта е фасада и че тя се грижи само за себе си.


Реших да бъда честна. " Миро, знам за проблемите, които имаш и искам да ти помогна. В началото брат ми изглеждаше напълно озадачен, но щом разбра, че вече съм разговаряла с Лена, той поклати уморено глава и каза: " За съжаление и ти се хванала на въдицата й..." И така научих истината. Лекарствата, които брат ми взимаше, бяха хапчета за сън. От известно време Миро бил на прага на депресията, трудно заспивал и лекарите му изписали подходящите медикаменти. Причината да се чувства зле, беше бракът му. Оказа се, че снаха ми всъщност е противоположност на прекрасната личност, която всички познавахме. Онова, което твърдеше за Миро, е било за самата нея.


Сега той не издържаше повече. Трябваше да поговори с някого и за тази цел беше избрал собствената си сестра. До ден днешен се чувствам виновна при мисълта, че му приписах психични отклонения. Боли ме, че когато брат ми беше най-уязвим, аз повярвах на снаха си. Но кой би си помислил, че някой би излъгал за подобно нещо? Седмица по-късно Миро напусна Лена и тя показа истинското си лице. Вече нямаше какво да губи, фасадата се напука и под нея се показа много неприятен човек. Определено не я харесах. Миро разговаря с терапевт и информира социалния работник за уязвимото положение на Ели. Не знаем дали това е довело до нещо. Днес брат ми отново е добре и ние сме благодарни на съдбата, че не се сдоби с дете от тази коварна жена.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи