Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Необяснимо:

Срещи на хора с паранормални създания с пипала

Хората се срещат с различни чудовища. Някои от тях са много подобни на прочутите Ктулху – създания, чийто пипала растат от телата им, като на октопод


Тези създания не са определени за нашия свят, тъй като природните закони дават пипала само на определени видове мекотели, живеещи във водата.


Може би те са рядък вид извънземни или идват в нашия свят от друго измерение.


На сайта „Psychic Experiences“, очевидка, с никнейм Alkara, разказва как през една тъмна нощ е срещнала подобно създание в спалнята си.


Според жената, тя от детството си вижда странни същества. Понякога, те са във формата на бързи неясни сенки, а друг път, те имат плашещи образи, включително с формата на „сиви“ извънземни или влечуги. Alkara смята тези създания за демони.


Най-странното сред тях е чудовище с пипала на главата си. Една вечер, жената го вижда в спалнята си. Създанието не я наранило, дори не се приближило до нея. Просто стояло известно време и я наблюдавало.


Alkara разказва:

„То изглеждаше толкова странно, дори смешно, че в началото отказах да повярвам в неговата реалност. Изглеждаше като излязло от кошмар или от детско плашещо въображение. Имаше човешко тяло: глава, два крака, но вместо ръце имаше осем пипала.


Не мога да си спомня как изглеждаше лицето му, защото гледах пипалата му и си мислех, че изглежда нелепо и глупаво.“

Нещо подобно, но по-плашещо, се случва с анонимен очевидец, който разказва историята си в ефира на паранормалния подкаст Darkness Radio. По това време, той живеел в Роузмийд (Rosemead), Калифорния. Той бил собственик на салон за татуировки и живеел в същата сграда, в която се намирал салонът.


Когато той се преместил в тази сграда, още в самото начало започнали да се случват необичайни неща. Предмети се движели сами, чували се странни звуци и скърцане, в ъглите трептели тайнствени сенки.

Една нощ, очевидецът се събудил и преживял нещо напълно сюрреалистично:


„Чувствах се много спокоен. Когато отворих очи, открих, че левитирам във въздуха ниско над матрака. Разбрах, че не спя, защото ясно виждах и усещах всичко. Тогава, тялото ми слезе надолу и изведнъж нещо с голяма сила ме притисна към матрака, като огромна ръка.


Започнах да се чувствам като в сънна парализа, защото не можех да помръдна тялото си. Тогава забелязах това същество до леглото си. В тъмнината ясно видях силуета на лицето му. То имаше дълъг остър нос, а вместо ръце имаше пипала. С едно от тях, то ме притискаше към леглото, а с друго – докосна главата ми и я завъртя така, че да гледам в тавана.


Изведнъж, на тавана видях много знаци, които приличаха на йероглифи. Те блестяха, сякаш бяха лакирани. Имаха червеникав цвят, като кръв. На лунната светлина, идваща от прозореца, беше много трудно да се види какви конкретни знаци са нарисувани там, но усетих, че съществото се опитва да ми покаже някаква важна информация.


Изведнъж премигнах и всичко изчезна. Таванът беше напълно чист, без надписи и знаци, а наблизо нямаше чудовище.


В следващите дни и нощи се случиха някои други странни неща, но не видях нищо по-странно и страшно. Струва ми се, че в тази сграда има някаква тъмна енергия. Между другото, когато разказах на приятелите си за това, никой не ми повярва.“


Друга история е публикувана в Your Ghost Stories, от жител на Илинойс (Illinois). Той се премества в нов апартамент, със съпругата си и 2-годишния им син. Малко след преместването, започва силно да го боли глава, но той приписвал това на стреса от промяната.


„Една неделя, синът ми седеше на леглото и си играеше. Изведнъж се хвана за главата и извика. Когато го попитах къде има болка, той посочи същото място на главата си, където имах болка и аз. Чувствах тази болка така, все едно някой забива пирон в главата ми.


Притесних се от този случай, но го игнорирах. Освен това, вече не ме болеша главата, но синът ми продължаваше периодично да има болки. В един момент, дори го заведохме на лекар, но прегледът не разкри нищо необичайно.


След три такива силни атаки на болката, се обърнах за помощ към медиум. Тя извърши ритуал, който изглеждаше, че работи. Във всеки случай, синът ми спея да страда оъ главоболие.


Но, тогава се случи нещо друго. Една вечер се събудих посред нощ и видях розова топка с пипала, летяща над тялото на сина ми, който тази нощ спеше в нашето легло.


Когато се опитах да я хвана, тя изчезна. На следващата нощ се събудих отново и този път видях огромен черен сферичен предмет. Той имаше пипала и седеше на стената над леглото.


Най-накрая разбрах, че в нашия апартамент има нещо свръхестествено, което предизвиква нашите главоболия. Скоро след това се преместихме.“


Любопитно е, че през 60-те години на миналия век, има много съобщения за сблъсъци на хора с чудовища, които имат пипала.

През лятото на 1961 г., 29-годишният испанец Аргумедес Санчес шофира колата си по планински път, в компанията на приятел. Вече беше 11 часа вечерта и само фаровете на колата светеха. Изведнъж, когато колата направи нов завой, фаровете й показаха в тъмнината хуманоидно същество, застанало точно в средата на пътя.


Очевидците описват това същество като „космат октопод“. Бил висок около 1,5 метра, стоял на два крака и вместо ръце, имал пипала с вендузи. Тялото и пипалата му изглеждали покрити с козина.


Санчес рязко спрял колата. Няколко минути, шофьорът и спътникът му се взирали в това същество. Тогава Санчепс се опитал да запали колата, но двигателят не реагирал при първия опит, а междувременно, странното същество избягало отстрани на пътя.


На 5 април 1966 г., 16-годишната Кейти Рийвс се разхождала късно вечерта със своя приятелка в предградията на Нюпорт (Newport), Орегон. Девойките се скитали по тъмните усамотени улици. Изведнъж, двете момичета усетили, че някой се взира в тях.


Погледнали внимателно и видели в тъмнината нещо с формата на купол, на който в горната част имало светлина, като от фенер.


Момичетата се уплашили и бързо побягнали по пътя към техния район. Тогава, три подобни същества изведнъж им препречили пътя. Те нямали глави и ръце, а по форма приличали на пънове на дървета. Вместо ръце, те имали дълги крайници, подобни на пипала на октопод, а краката им били като на паяци.


Съществата не нападнали момичетата, а по-скоро те самите били уплашени от тях, защото веднага хукнали към купола със светлината и изчезнали в тъмното.

Друг случай е от 1968 г., състоял се в Тарагона (Tarragona), Испания. Както обикновено, фермерът Джо Матео работил в двора си рано сутринта. Изведнъж забелязал метален обект на близкия път.


Приближавайки се до него, фермерът осъзнал, че това не е кола, нито трактор и изобщо не е транспортно средство. Бил овален метален предмет, който се извисявал ниско над земята. Недалеч от него имало три ниски същества, с пипала, като на октопод.


Когато стигнали до овалния обект, съществата влезли в него. Обектът се издигнал нагоре, а фермерът припаднал шокиран. Събудил се вечерта на същото място. Когато се прибрал у дома, разбрал, че през целия ден приятели и роднини са го търсили. Включително са претърсили мястото, където бил припаднал, но никой не го е видял там.


По-късно, Матео и брат му намерили няколко странни места с обгорена трева в района, но фермерът така и не успял да разбере какво се е случило с него и къде е изчезнал за цял един ден.
Източник и снимки: zona666.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи