Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Необяснимо:

Тайнственият дом на Уинчестър е зловещо празен

Загадъчното имение е една от най-популярните туристически атракции на Сан Хосе. То има 161 стаи, 40 стълбища (някои от които водят до никъде), 10 000 прозорци и 2 000 врати.


Построено е през 1884 г. и е собственост на Сара Уинчестър – вдовицата на магната Уилям Уинчестър (William Wirt Winchester). За сградата се разказва, че е обитавана от призраците на убитите с пушки Уинчестър.


За съжаление, въпреки факта, че имението и неговите призраци обикновено се посещават от много туристи по това време на годината, блокирането, заради коронавируса направи невъзможно къщата да остане отворена.


Генералният мениджър Уолтър Магнусън казва:


„Странно е, меко казано! Това е нещо, което не сме виждали в нашата 97-годишна история.“


Най-големият проблем, който пречи на имението да се отвори отново за обществеността, е прилагането на насоки за социално дистанциране, което се оказва предизвикателство, предвид някои от тесните стаи и коридори.


Персоналът обаче работи усилено, за да намери решение.


Магнусън продължава:


„Много от стаите са проектирани така, че са малки по пространство. Ползата за нас е, че имаме много контрол, защото не сме място за масови събирания.


Ние можем да контролираме хората, съответно и да ги пренасочваме. Ако има места, които могат да бъдат задръстени и да станат прищипващи точки, можем да променим това.“


Наскоро, площадките на имението отново бяха отворени за малки групи хора и за самостоятелни екскурзии, при условие, че се придържат към строга политика „без докосване“, докато са там.


Точно колко време ще измине, преди да се отвори цялата сграда обаче, остава неясно.Източник и снимка: zona666.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи