Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

"Верните" приятелки или докъде води завистта

Неотдавна колежката ми Светла реши да разкрие душата си пред мен. Обикновено тя не обича да говори за личния си живот, но явно искаше да сподели болката си с някого. Оказа се, че причината за терзанията й са свързани с приятелката й от детство. Въпросната особа непрекъснато си намирала поводи да завижда на Светла: като се започне от кариерата и се свърши до обичайните дреболии от семейния живот. Както можеше да се очаква, приятелката й не е омъжена, или по-скоро е "разведена". Първият й брак се провалил, защото съпругът й бил наследствен алкохолик. С втория брак също не сполучила и сега тази особа се опитвала да разбие живота на колежката.


Честно казано, на Светла има за какво да се завижда. Тя е от онези късметлийки, които ходят на работа, за да се изфукат с новата си рокля, а не да печелят пари. Успешно омъжена, майка на две деца, Светла няма никакви проблеми. И тъй като е много компетентен специалист, наскоро я назначиха за шеф на малък отдел. Ето защо нейната приятелка от детство постоянно сравнявала неуспешния си живот с всеки успех на колежката. В крайна сметка Светла се депресирала и мълчаливо слушала безкрайните оплаквания на приятелката си.


Неотдавна майката на колежката ми претърпя инсулт. Ситуацията е трагична, но тя зарадва въпросната особа. Горката Светла беше шокирана от факта, че най-добрата й приятелка, с едва сдържано вълнение, поискала подробности и не се уморила да повтаря, че от сега нататък с щастието й е свършено. Слушайки историята й, си припомних моите злополуки от миналото. И аз имах такава "предана дружка", която изгаряше от завист, докато накрая това отвратително чувство я тласна към по-екстремни действия.


Вярно, в началото не знаех нищо. Още бяхме млади, но зад гърба си имах един неуспешен брак. С Лили се запознахме веднага след развода и в същото време имах гореща и напълно безсмислена афера. Лили беше много чувствителна и внимателна. Тя искрено се интересуваше от живота ми, тоест говорихме главно за мен и моите лични възходи и падения. Разбира се, по онова време това наивно ми се стори най-важният знак за истинското женско приятелство. Случи се така, че запознах Лили с бившия си съпруг. Неусетно двамата се сближиха и моята приятелка стана негова приятелка. Тогава не им обърнах внимание, бях заета с проблемите си.Следва продължение:

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи