Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

"Верните" приятелки или докъде води завистта - втора част

Но един ден пламенният ми любовник, за когото имах големи планове, не дойде на срещата ни, оправдавайки се, че е зает. Много скоро доброжелатели ме информираха, че онази вечер са видели любимия ми в нощен клуб с ... моята най-добра и предана приятелка. Няма да ви описвам какво изпитах. Веднага се обадих на Лили и й поисках обяснения. С ръка на сърце, тя се закле, че цяла нощ са говорили за мен. Любовникът ми имал душевни терзания и я помолил за съвет. Може да ви стане смешно, но й повярвах. И, разбира се, седмица по-късно консултациите им свършиха в леглото. След време разбрах, че Лили е спала и с бившия ми съпруг. После се опита да съблазни мой стар обожател от младежките години, но там удари на камък. Причината за това неадекватно поведение? Да, обикновена завист! "Недолюбеното" момиче поиска да ми отнеме онова, което смяташе, че съм получила незаслужено - любовта на мъжете.


Тъй като нямаше никакъв смисъл да се опитвам да проникна в извратения й ум - дори не се опитах. Завистта е такава инфекция, че човек се разболява завинаги - това, за щастие, разбрах бързо. И също толкова бързо изхвърлих "преданата приятелка" от живота си. Споделих със Светла своята история, като пример как да реагира в подобна ситуация. Най-лошото, което Лили направи, че разруши приятелството ни, оставяйки след себе си само мъртво блато. Отношенията ми с бившия ми съпруг, пламенния любовник и дори тайния ми почитател - приятел от детството, бяха разбити без възможност за възстановяване. Отвращавах се, но не можех да направя нищо по въпроса. Е, най-близките ми хора ме предадоха! Чувствах се грозна, недостойна за любов.


Тоест Лили постигна целта си - вече бях "недолюбвана", и "получих това, което заслужавам". Оттогава изминаха години. Днес съм щастливо омъжена и почти не си спомнях за предателката, преди разговорът ни с колежката да ме върне към старите ми спомени. Има такава категория хора - наричат се разрушители. И, разбира се, те не могат да се считат за приятели, защото само най-страшните и неуязвими врагове могат да завиждат. Как можеш да си близък с човек, който просто чака нещо лошо да ти се случи ?! Никога не знаеш кога ще премине границата на допустимото. Такива приятели са опасни, защото познават добре слабостите ни и ще удрят точно и прецизно, а ефектът ще е невероятен.


Те са наши лични палачи, може би дошли за нас от минали животи. Невъзможно е да ги умилостивите, промените, да се принудите да ги обичате, също както е невъзможно да накарате маниак да съжалява жертвите си. Защото щастието им се крие именно в завистта и злобата, за тях това е смисълът на живота. Що се отнася до Лили, тя така и не намери душевен покой. След разговора ни Светла извърши истински подвиг - изхвърли завистливата си приятелка. Чисто и просто й заяви, че не вижда смисъл в по-нататъшната комуникация с човек, който не й мисли доброто. И, знаете ли, по-късно Светла ми призна, че има чувството, че е свалила планина от раменете си. В крайна сметка болестта на майка й е обикновено житейско обстоятелства, а и колежката има съпруг и деца, на които винаги може да разчита.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи