Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

Забраних на жена си да доближава сина ми

Малко вероятно е някой мъж да мечтае да остане самотен баща на 26-годишна възраст. И със сигурност не всеки представител на силния пол ще може да се откаже от собствените си амбиции, за да даде всичко необходимо на бебето си. Казвам се Николай и никога не съм си представял, че ще бъда изправен пред подобен избор: да загубя жена си и да не видя повече сина си, или да се опитам да спася живота на наследника си, поемайки всички грижи и притеснения относно възпитанието му.


" Синко, защо се нагърбваш с такава тежест?" - притеснено питаше майка ми, чиито сърце се късаше от мъка при мисълта, че съм решил да бъда самотен баща. За съжаление заради възрастта си и тя не можеше да ми помогне, затова тайно се надяваше да променя решението си и да оставя детето при бившата си съпруга. Но аз имах различно мнение. Не можех да постъпя по друг начин, дори и собствената ми майка да не ме разбираше. Спомням си отлично онова прекрасно време, когато сам израснах в задружно семейство - любяща майка, която и душата си даваше за мен, работливият ми баща, готов да ми се притече на помощ всеки един момент. Вярвах, че винаги ще е така, но след смъртта на татко се наложи да стана опора на майка си.


Преди пет години, когато я диагностицираха със сериозно заболяване, взех категоричното решение да се грижа за нея, а не да я изпратя в хоспис, където да бъде оставена на милостта на чужди хора. Не спрях да уча, но започнах работа почасово, за да мога да осигурявам семейството си финансово. И така минаваше ден след ден - учене, работа, лекари и домакинство. Мислех, че че личният ми живот ще остане завинаги в застой, но съдбата реши друго. С Ана се запознахме в университета. Тя произхождаше от малко провинциално градче и да завърши висшето си образование, беше нейна голяма мечта. Когато обаче ме видяла, Ана си казала, че птичето на късмета й кацнало на рамото. Наистина, не съм богат, но все пак съм столичанин, затова моментално решила да се омъжи за мен и да промени живота си към по-добро.


Макар и не веднага, майка ми прие Ана с отворени обятия. Тя разбираше, че приятелката ми може да не е най-добрата партия, но ако се обичаме, ще създадем силно семейство, въпреки че според нея Ана беше несериозна и съсредоточена единствено върху онзи красив живот в столицата, за който винаги е мечтала. И като мъдър родител, тя прецени, че съм достатъчно възрастен и мога самостоятелно да взимам решения. Ако тогава знаеше как ще приключи тази история, със сигурност щеше да направи всичко възможно Ана да не стане нейна снаха.


Един ден приятелката ми дотича разплакана и мълчаливо ми подаде положителен тест за бременност. Изненадах се! Исках да имаме деца, но планирах първо да си стъпим на краката и чак тогава да мислим за наследници. Но нали Ана е имала съвсем различни планове, решила да избърза със събитията. Убеждавайки ме, че ако направи аборт, няма да забременее повече, тя настояваше да се оженим веднага. Естествено като всеки порядъчен човек, поех отговорност за деянията си и се приготвих за сватба.Следва продължение:

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи