Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

Защо човек се влюбва само 3 пъти в живота

Колко пъти е нужно да разбият сърцето ти, за да намериш истинската любов? Според ново проучване, всеки човек обича само три пъти средно и именно последният път постига баланс във връзката.


В КОГО СЕ ВЛЮБВАМЕ ПЪРВИТЕ ДВА ПЪТИ?

Проучването анализира любовните навици на 3000 британски мъже и жени на средна възраст 37 години. Според резултатите, всеки човек може да се намери своя половинка пет пъти през целия си живот, но може да се влюби истински само три пъти.
За първи път срещаме любовта в юношеството, когато обектът на нашите чувства е максимално идеализиран и изглежда, че тази връзка ще има приказно бъдеще. Но суровата реалност поставя всичко на мястото си и след време, когато двойката е принудена да премине през различни изпитания, животът разделя двамата влюбени.


Според психолозите, втората любов е бягство от първата връзка и тя винаги възниква в живота като необходимост. Сърцето, разбито от мъка след първата нещастна любов, търси тихо убежище, в което може да забрави болката. Между другото, най-често такива връзки стават егоистични за единия партньор, защото дълбоко в себе си той разглежда новата любов като временна точка на престой. Поради факта, че вторият партньор е зависим от първия, такава връзка е обречена на провал.


КАКВО НИ ДАВА ТРЕТАТА ЛЮБОВ?

След две романтични истории и когато човек на практика е разочарован в любовта, той създава нови отношения. Именно това влюбване е истинската точка на равновесие, в която всеки партньор намира искреност, спокойствие, духовна близост, а също и готовност да обича.
Ако в първите две влюбвания не сме готови да бъдем честни с партньорите и със себе си, идеализирайки отношения и опитвайки се да „останем влюбени до гроб“, то третата любов ни напомня за стойността на истинските човешки взаимоотношения. Между другото, най-сериозните лични промени започват именно в такива отношения - силни и искрени. Защото винаги искаме да бъдем най-добрата версия на себе си, да бъдем близо до някой, който ни прави щастливи и ни приема изцяло.Източник и снимка: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи