Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

Защо много от мъжете губят себе си, когато са във връзка

На много мъже им е трудно да поддържат едновременно връзката си и личния си живот и хобита. Те често се чувстват, сякаш половинките им ги контролират прекално много, пречат им да са себе си, да се занимават с хобитата си и да следват интересите си.


Те се чувстват, сякаш някой постоянно ги критикува и сякаш никога не могат да направят нищо правилно. Още повече, много мъже се чувстват неразбрани и сякаш тяхното мнение по отношение на много неща, например отглеждането на децата, не се цени и няма стойност.


Медиите постоянно ни показват идеята, че жената е шефа вкъщи и нейното мнение и решения са най-правилни. Истината е, че за да работи една връзка, тя трябва да е основата на равенство и на уважение. В много двойки и двамата човека дават и жертват много от себе си в името на връзката. В резултат на това, те губят искрата помежду си.


За да направят щастливи жената до себе си, мъжете много често се съобразяват с нейното мнение. В резултат на това те свикват някой да им казва постоянно какво да правят и се отказват от част от себе си, която е важна за това да са независими и привлекателни за другия човек. Те губят изкрата за живот, която е събудила интереса на жената до тях.


Много често, мъжете имат грешна представа за това какво искат жените. Те не обичат винаги някой да се съобразява с мнението им. Когато един мъж прави само това, което му се казва, бракът става нещо много рутинно, скучно и предстазуемо. Губи се магията на любовта.


Много често, жените са по-експресивни в емоциите си и това кара мъжете да мислят, че трябва да се съобразят, за да може дамата до тях да е щастлива. Да, жените искат подкрепата на мъжа до себе си, но това не означава да имат човек, който безгласно изпълнява всяка тяхна прищявка.


Истината е, че и жените имаме огромна вина за това. Когато не стане на нашето, ние винаги започваме да се сърдим, да плачем и да се караме с партньора си, докато не стане каквото искаме. Така с времето той просто спира да ни противоречи и губи желанието си да дава активно преложения.


Когато сме в дълга връзка, трябва да внимаваме да не започнем на пренебрегваме половинката си. Много често започваме да приемаме и нея, и нещата, които прави за нас, за даденост. Започваме да мислим само за себе си и за това какво искаме и не се съобразяваме с чуждото мнение.


Ако искаме връзката ни да върви, трябва да се уважаваме един друг и да не позволим някой от партньорите да не загуби индивидуалността си. Трябва да оценяваме нещата, които мъжа до нас прави, и да не сме винаги излишно критични.Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи