Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Зависимият мъж: домакин или жиголо

Дори и в наше време не е лесно да се отървем от някои стереотипи. Обикновено жените се оплакват от това положение. Казвам се Иван, на 26 години, висок съм 2 метра, с добра атлетична фигура. Какво друго да кажа за себе си? В училище бях лош учебник, а в института ходех за забавление. Когато получих първата си работа, откровено казано не успях да се справя с нея. Провалих се единствено по моя вина, тъй като ми беше трудно да се фокусирам върху работния процес. Забравях какво трябва да направя или го вършех грешно. Отначало ме подкрепяха, насърчава и обясняваха, а после ми връчваха оставката.


Приблизително същото се случи и в други фирми. Там, където бяха готови да ме задържат, плащаха жълти стотинки. А там, където имаше добро заплащане, не можах да се справя с изискванията.


Съдбоносна среща

Всичко се промени през следващия изпитателен срок. Опитвайки се да се справя със задачите, веднъж се наложи да остана след работа. Изведнъж чух, че шефката се кара с някой по телефона. Беше много разстроена. Оказа се, че важна поръчка се е провалила. Съжалих я, тъй като изглеждаше притеснена. И се опитах да я развеселя. Явно самата тя искаше да се разсее от възникналите проблеми, затова я поканих на нощна разходка. Разговаряхме, дишахме чист въздух.


Оттогава започнахме да се срещаме, криейки се от любопитни очи. Тя е с 9 години по-голяма от мен. До онзи момент не бях женен и нямах деца, а целият живот на Ирина беше фокусиран върху работата. Въпреки всичко изглеждаше добре поддържана и чаровна дама. Обичах нашите тайни срещи. Ирина понякога наемаше хотелски стаи или ме канеше в дома си. Наложи се обаче да напусна офиса, защото тя не искаше да се среща с подчинени.


Брак по сметка

Опитвах се да бъда акурантен и да не й създавам проблеми. Но година по-късно Ирина ми призна, че мечтае за бебе. Харесвала външния ми вид и нямала нищо против аз да бъда баща на детето. Дори ми предложи пари, ако приема предложението й. Приех, но при условие, че се съгласи официално да стане моя съпруга. Обещах й всеотдайно да помагам в грижите и възпитанието на по-младото поколение. С една дума, нашите деца ще имат истински мама и татко. Нещо повече, заклех се напълно да се съобразявам с концепцията за примерен семеен мъж. Без любовници, изневери и други глупости. И тя, разбира се, ще трябва да ме подкрепи.


Подобна оферта откровено я изненада и Ирина каза, че ще помисли. Въпреки че не се съмнявах какъв ще бъде отговорът й.


Семеен живот

Сватбата беше красива, но присъстваха много малко хора. Не успяхме да отидем на меден месец, защото съпругата ми не можеше да си позволи отпуск. За да ме компенсира, тя ми подари кола, а от своя страна аз направих всички необходими тестове, за да докажа, че съм напълно здрав и годен да стана баща.


Днес синът ни е на три месеца. Контролирам бавачката, на всеки четири часа изпращам на Ирина нови снимки и кратки съобщения как се справяме, къде ходим с него и колко много книги чета за правилното развитие на децата. Защо пиша тази история? Наскоро ни гостуваха приятелките на съпругата ми, с които тя не беше се виждала дълго време (живееха в чужбина). Седяхме и пиехме вино. По едно време, когато отидох да видя сина си, чух, че тези жени ме обсъждаха. Говореха, че съм напълно зависим от нея и истинско жиголо. Че аз не представлявам нищо.


Кажете ми защо? Ако една жена седи вкъщи и се грижи за децата си, значи е примерна съпруга и майка. А ако мъжът го прави, задължително е шут. Разбира се, много се обидих и не скрих чувствата си от съпругата си. Тя ме успокои, че говорят така от завист. Но все още ме боли. Не съм заблуждавал никой и честно изпълних всичко, което обещах. По-добре да си добър съпруг, отколкото лош офис работник.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи