Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Любов и секс:

11 грешки в комуникацията, които съществуват във всяка връзка

Всеки човек допуска грешки в комуникацията, независимо дали става въпрос за платонични или романтични отношения. Днес ще си поговорим за онези грешки, които всички допускаме във връзките си. Те не са фатални, поне не в началото, но е добре да ги избягваме, защото се натрупват и в един момент може да се стигне до ескалация на напрежението.


Мъжете и жените могат да говорят на един език, но често изглежда сякаш комуникацията е изключително лоша, пишат от dama.bg. Причината е, че мъжете и жените мислят по различен начин и ако човекът срещу тях не е запознат със спецификата на общуване, стават сериозни проблеми. Представяме ви 11 грешки в комуникацията, които мъжете и жените трябва да поправят.


Директност
Дамите трябва да спрат да четат между редовете. Мъжете казват това, което мислят.


Изслушване
Мъжете трябва да се научат да слушат, а не само да дават съвети.


Жестове
Жените трябва да оценяват жестовете, които половинките им правят. Мъжете пък трябва да се научат да си придават вид, сякаш се интересуват.


Време за себе си
Дамите трябва да разберат и да уважат нуждата на мъжете да отделят време за себе си и да релаксират. Те също се натоварват и уморяват.


Споделяне
Дамите трябва да се научат да бъдат по-открити и директни относно емоциите си. Никой не може да чете мисли.


Заинтересованост
Мъжете трябва да се научат да показват, че чуват това, което половинката им разказва. Безизразната физиономия и мълчанието не правят ситуацията по-добра.


Задачи
Дамите трябва да се научат, че задачите се изпълняват директно, без да се направят още 30 допълнителни обиколки. Мъжете пък да бъдат малко по-търпеливи.


Емоции
Дамите трябва да разберат, че мъжете имат нужда да правят нещо, докато споделят емоциите си. Така те насочват вниманието си другаде и се чувстват по-спокойни.


Помощ
Мъжете трябва да могат да приемат помощ от половинката си. Това че една дама има различни умения, само я прави по-ценна.


Слушане
Дамите трябва да осъзнаят, че мъжете слушат избирателно. Това не е, защото не ги интересува, а защото отсяват само най-важната информация.


Мълчание
Дамите не трябва да мълчат, когато са ядосани. Те имат навика да събират в себе си и да мълчат, докато не избухнат за дреболия.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи