Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Любов и секс:

5 начина да излекувате сърцето си след раздяла

Как да съберете парченцата и да продължите?


Всяка раздяла е трудна, независимо от причината. Опитвате се да продължите, но понякога нямате представа от къде да започнете. Тъжната истина е , че нищо и никой няма да е в състояние да ви накара да се почувствате добре, веднага след раздяла.


Просто трябва да преминете през процеса, но ето няколко съвета как да го направите по-лесно и да се опитате да поправите разбитото си сърце.


Помислете над връзката си
Най-вероятно вините себе си за разпада на връзката и си мислите, че никога няма да намерите сродната си душа и ще бъдете сами до края на живота си. Спрете! Емоционалните травми и съкрушеното сърце ви пречат да мислите трезво. С помощта на приятели или роднини, преразгледайте връзката. Запитайте се, дали сте се обичали, уважавали и подкрепяли взаимно. И малко по малко ще осъзнаете, че и двамата имате вина за раздялата.


Помислете над собствения си принос за края на връзката
Провалената връзка не ви определя. Приемете я като житейски опит, от който може да научите или да подобрите нещо в себе си. Например, ако сте били неуверени, работете над това. Ако ви е било страх да поставите граници, когато нещо не ви харесва, придобийте повече кураж. Това ще ви попречи да допуснете същите грешки в бъдещата си връзка.


Фокусирайте се над себе си
Докато измисляте как да продължите напред и да превъзмогнете бившия, е време за усъвършенстване. Направете своите физически, емоционални, социални и духовни нужди от първостепенна важност. Подобрете физическата си форма като започнете да се тренирате, да се храните здравословно и да спите повече. Това ще повлияе и на емоционалното ви състояние.


Разделите могат да бъдат голямо предизвикателство, както физически така и емоционално. Ако не можете да се справите сами, потърсете помощ от професионалист. Възобновете отношенията си приятели и роднини, които може би сте развалили, заради връзката си с бившия. Възстановете духовното си здраве като преоткриете себе си и възвърнете живота си.


Върнете идентичността си
Да пожертвате идентичността си заради връзката може и да ви се струва благородно, но винаги води до сериозни последици. Не можете да бъдете верни на някой друг, ако не бъдете верни на себе си. Целите ви трябва да са по-големи от това да бъдете само нечия половинка.


Започнете да излизате отново на срещи
Запомнете, трябва да знаете какво искате от живота, преди да намерите някой, с който да го прекарате. Процеса на „оздравяване” и възстановяване на връзката със себе си и другите, ще ви подготви за бъдещето.


Времето, което сте прекарали в обмисляне на грешките, преоткриване и подобряване на себе си, ще помогне следващата ви връзка да бъде по-добра, по-щастлива и успешна.Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи