Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Брачни неволи - Втора част

От всичко това разбрах, че не е готов да се обвърже със семейство и брак. Знаете ли, че според последното преброяване у нас има много повече омъжени жени, отколкото женени мъже? Това е така, защото жените наивно вярват в силата на брака, а мъжете честно отговарят, че са свободни и съответно се държат като такива.


Ясно е, че го напуснах, без изобщо да съжалявам. Въпреки че може би, ако не беше първото ми тъжно преживяване, най-вероятно щях да се съглася да "опитам" да поживеем на семейни начала. Година по-късно се запознах с настоящия си съпруг. Когато той каза, че иска да прекара живота си с мен, много се зарадвах, защото наистина го обичах. Събрах смелост и го попитах дали ще се оженим официално, а любимият ми изненадано отговори: " Разбира се!"


Тъй като все още не вярвах, реших да го проверя и му предложих да се опознаем по-добре, преди да предприемем най-важната стъпка. Той усмихнато възрази: " Вече знам каквото ми е нужно, а останалото нека си остане загадка. Животът е пред нас!" Никога няма да забравя думите му! И ето че днес, двадесет години по-късно, дъщеря ми ме попита не е ли бракът остаряла институция. Някой й беше казал, че сега е модерно да живееш без да се узаконява връзката.


Дълго разговаряхме с нея, разказвах й за преживяванията си, за чувствата си и за това, че който обича искрено, той не се страхува да се обвърже. Струва ми се, че момичето ми разбра, че един любящ и отговорен мъж, никога няма да направи унизително изпитание за „професионална годност“ на любимата си жена. Той просто ще я покани да бъдат заедно пред Бога и хората, докато смъртта ги раздели.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи