Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Любов и секс:

Готови отговори за нахални свалячи

Всъщност те не са изобретили нищо, а само са допълнили и подобрили старите като света методи, които мъжете винаги са използвали. Шаблонни методи. Те си мислят, че с тяхна помощ могат лесно да ни съблазнят. Ха-ха, размечтали са се! Cosmo знае как да счупиш шаблона им. Напълно!


Той се приближава и ти казва нещо неочаквано

Готови отговори за нахални свалячи


Например доплува до теб в басейна и ти казва на ухо: „Госпожице, да Ви се намират цигари?” Не, сериозно. Точно този съвет прочетох във форум за пикапъри. Още един гарантиран вариант – да те спаси от някаква малка битова катастрофа и с това да те накара да се чувстваш все едно си му задължена. Например дъждът те мокри и изведнъж, без да каже и дума, към теб се приближава прекрасен принц, който те приютява под чадъра си.


Какво да правиш: запази каменно спокойствие. Работата е там, че шаблонът „Запознанство” предполага да реагираш позитивно: да се усмихнеш, да се разсмееш, да изпиташ признателност и доверие. Чувствай се добре, но някъде дълбоко в себе си. Не трябва да го показваш. Не трябва и да го гледаш разлютено и гневно, не си директорка на училище. Отговаряй неутрално, гледай безразлично, не го отблъсквай, но и не го допускай до себе си. Нека да не знае какво да прави. Това е много лесна въдица и работи: как така заради мен, такъв остроумен и смел, нима никой не се радва за мен?


Постоянно те докосва

Много прилича на паяк, който плете мрежа около теб: ръцете му незнайно защо кръжат в опасна близост, когато ти разказва нещо. Задължително забелязва малкото боклуче на теб и непринудено го маха. Подава ти ръка, когато слизаш от автобуса. Леко те прегръща сякаш, за да ти покаже на къде да се обърнеш. Помощ! Шесторъкият Шива атакува и побеждава. Ти вече се разтапяш. Дори и ти самата искаш повече.


Какво да правиш: имаш два варианта. Или рязко да прекъснеш какъвто и да е контакт, или сама да преминеш в атака. И едното, и другото работи. В първия случай той още повече ще се амбицира, това също е древен метод: колкото по-недостъпна си, толкова повече мъжът се разгорещява. Във втория случай това е шокова терапия. Предполага се, че не трябва да хващаш почти непознатия сваляч отзад. Е, образно казано, разбира се: по-добре да го пипаш над кръста, защото може да му стане неудобно. И това му стига, защото не очаква да го докосваш ти. Което, между другото, е техниката, напразно забравена от жените: В миналото дамите са успявали да накарат кавалера да се оттегли чрез едно случайно докосване. Но просто защото тогава нищо друго не им е изглеждало примамливо в началото на запознанството.


Не ти звъни след срещата

Готови отговори за нахални свалячи


Какъв задник, нали? Слага сол в раната – няма нищо по-лошо от това да очакваш в неведение. Това е най-очевидният метод, който някак не е честно да се използва. Но те все пак го правят. Негодници.


Какво да правиш: бъди дзен. За съжаление, не мога да ти дам никакви нови съвети, а старите си ги знаеш и сама: изключи си телефона и се хвани за работа. Работи, чети, отиди на кино, излез да се разсееш с приятелки, прегледай чекмеджето с бельото си. Общо взето, се разсей от тежките мисли за всички методи. И не вдигай слушалката, когато най-накрая звънне. И не му отговаряй веднага на съобщенията в социалните мрежи. Наистина не трябва да правиш нищо повече. Макар че можеш: нали говорим за шаблона, който трябва да счупиш. Хайде, трепери от това, което той иска – да мислиш само за него поне три дена, за да стигнеш напълно самостоятелно до пълната готовност. Да-да. Общо взето, когато ти звънне, внимателно изслушай всичко, което ще ти каже. И след това непринудено и възпитано кажи: „Това, разбира се е много мило, но кой се обажда?!”


Отблъсква те с демонстративна студенина

Готови отговори за нахални свалячи


Допускам, че всичко вече се е случило помежду ви: и успешната среща, и първата целувка, и дори сексът. Всичко е хубаво, имаш пеперуди в стомаха и си мечтаеш за щастливо бъдеще. И изведнъж това магаре те прави на глупачка пред всички. Ти тръгваш към него, за да го прегърнеш, а той ти обръща гръб. Ти се шегуваш, а той те гледа все едно са започнали да ти текат лиги пред хората. Задаваш невинен въпрос, а той ти отговаря раздразнено, сякаш ти си красивата му секретарка с интелект на джапанка и той за трети път ти обяснява, къде е копчето на кафе машината. Добре, това е истински кошмар. Той може просто да гледа през теб и на въпроса „Какво е станало?” да ти отговаря с: „Нищо”. Избягва и докосванията ти.


Какво да правиш: бягай. Буквално. Той чака да започнеш да търсиш близостта му, да го разпитваш какво е станало, да се опиташ да му се харесаш и отново да спечелиш благосклонността му. Размечтала се е гадината. Кажи му нещо от рода на: „Добре, миличък, след като не си в настроение, аз в това време ще се възползвам от момента и ще отида в Прага за уикенда. Надявам се, че през това време огорчението ти ще ти мине”. И заминавай. Или за Прага, или за съседния квартал – на гости на приятелка, която не си виждала от сто години. И не му вдигай. Нека да си мисли колко си сдухана там и какво правиш. Нека да се поизмъчва.


Той се възхищава на емоциите ти

Днес той те обожава, а утре – не те има за нищо. Днес те носи на ръце, утре предизвиква скандал. Днес е нежен и силен като грижовен алфа мъжкар, а утре се превръща в мрънкало и досадник, който от все сърце ти се иска да цапардосаш. Защо го прави? Колкото по-широк е диапазонът от чувства, които изпитваш към него, толкова по-силно се привързваш. От омразата до любовта няма само една крачка, а мост над пропаст. И той те е забил там и откача нестабилната конструкция. Защото ще паднеш в обятията му – съвсем безсилна. Вземи си яке за всеки случай.


Какво да правиш: следи всеки епизод и реагирай нестандартно. Не така, както го правиш обикновено. Ако си свикнала да се зъбиш на всяка забележка и да отговаряш с точно попадение с чиния – спри с тази практика. Не реагирай по никакъв начин или отвръщай с фразата: „Благодаря ти, скъпи, че ми напомни”. Ако е в настроение за нежности и романтика, не го отблъсквай направо, а му развали ентусиазма. Пусни някоя ужасно пошла комедия, сипи си бира и започни да цвилиш от смях като кон. Не се поддавай. Не той ще посочва посоката, а ти. Това работи прекрасно. Колапс. Клиентът е готов.Източник и снимки: cosmopolitan.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи