Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

Истинската любов може да не е това, което си мислите

Истината е, че разделите са болезнени. Те винаги са тъжни, понякога дори сърцераздирателни и много често причиняват депресия или сериозни емоционални страдания. Но загубата на някой, който не те цени и не те разбира, всъщност е хубаво нещо.


Това е благословия под прикритие, така да се каже, защото само когато пуснете грешен човек, ще можете да намерите правилния. И все пак, защо толкова много хора взимат грешни решения, когато става въпрос за любов и започват връзка с някой, който не е подходящ за тях?


Труден ли е изборът на партньор?


Защо по-често любовта на нашия живот завършва с разочарование, а не с „и те заживели щастливо завинаги“?


Един възможен отговор на тези въпроси би могъл да бъде, че твърде много хора започват връзка, докато всъщност не са готови за това. Друга причина е, че много често сме подведени от собственото си виждане за човека, когото обичаме. Когато погледнем към него или нея, виждаме, че е наша собствена проекция на любовта, нашите собствени романтизирани идеи за това какъв трябва да бъде нашия любим човек, а не неговото истинско Аз. И когато в крайна сметка осъзнаем, че партньорът ни не е този, който искаме и очакваме да бъде, се чувстваме разочаровани.


Тогава връзката започва да изглеждат като задънена улица, защото всички красиви чувства са се превърнали в разочарование или още по-лошо неудовлетворение и безнадеждност. Вече няма романтични разговори с любимия човек.


Не мислим за бъдещето с него и не искаме да полагаме повече усилия за нещо, което всъщност може да не е за нас. Затова започваме да вярваме, че някъде там може да има някой по-добър. И точно тук завършват много връзки. За съжаление, когато хората се чувстват разочаровани, те са склонни да се оттеглят от връзката, вместо да се опитват да възстановят магията помежду си.


И така, каква е тайната за спасяването на връзката ни или още по-добре изобщо да не започваме такава с грешен човек?


На първо място, трябва да знаем, че макар мечтите да са страхотно нещо, защото улесняват живота ни, трябва да се придържаме към реалността. Това означава, че не можем да очакваме от партньора ни да отговаря на нашите въображаеми и често нереалистични критерии за любов. В крайна сметка ние сме несъвършени човешки същества. Така че е нормално да правим грешки и дори да нараняваме близките си или те да нараняват нас. Истинският проблем е, че когато има трудности във връзката, хората не се опитват да ги разрешат, като разговарят с партньора си. И дори да го направят разочарованието е твърде голямо, за да бъде преодоляно.


Не трябва да започваме връзка, ако не се чувстваме готови за такава. Или още по-лошо, ако не знаем какво искаме и очакваме от нея. Смирено ви съветвам да не се обвързвате романтично с някого, преди да сте открили кой сте всъщност и какво искате от живота си. Истината е, че хората, които започват връзка, докато всъщност не са готови за нея, обикновено завършват сами и с разбито сърце. И за съжаление причиняват болка и на бившите си партньори. Затова вместо да бързате към следващата любов в живота си, си починете и разберете кои сте и какво всъщност искате, особено що се отнася до любовта.


Истинската любов идва само за онези, които са готови за нея.Източник и снимка: lifezone.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи