Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Емоции:

Кафето от Бог

Випуск от бивши студенти, които вече били постигнали успехи в професионалното поприще, отишли да видят свой професор от университета. Разговорът скоро се завъртял около стреса на работа и в живота. Всички започнали да се оплакват.


Професорът предложил на гостите си кафе. Сервирал го в голяма кана и оставил на масата много и най-различни чаши - порцеланови, пластмасови, стъклени, кристални, някои съвсем обикновени, други много скъпи. Тогава поканил гостите си да си налеят кафе. След като всеки от студентите бил вече с чаша в ръка, професорът казал:


– Сигурно забелязахте, че всеки от вас си избра скъпа чаша и никой не се спря на обикновените. Докато искате най-доброто за себе си, стресът и проблемите ви няма да спрат. Със сигурност чашата няма да промени качеството на кафето. В повечето случаи тя просто струва повече, а понякога дори скрива това, което пием. За вас беше от значение да пиете кафе, но съзнателно си избрахте най-хубавите чаши, след което заоглеждахте чуждите. Сега помислете: животът е като кафето, а работата, парите и позицията в обществото са чашите. Това са просто предмети, които съдържат живота, но те нито го определят, нито променят качеството му. Понякога, вперили поглед в чашата, забравяме да се радваме на кафето, подарено ни от Бог. Бог прави кафето, а не чашите. Наслаждавайте се на кафето!


Най-щастливите хора нямат най-доброто. Те създават най-доброто от това, което имат.


източник: myvelikoturnovo

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи