Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Любов и секс:

Как егоизмът убива секса

Знаете ли, че 20% от мъжете по света съзнателно избягват интимната близост с който и да е от двата пола. (Между другото, над 5% от тези асексуални мъже са женени!) Всеки десети анкетиран пък признава, че не е имал сексуални контакти поне една година.


Учените наричат тази липса на желание за всякакъв интимен контакт асексуалност. Тя обаче не се възприема като патология. Последователите й смятат, че отсъствието на каквото и да било полово влечение не им причинява никакви страдания, затова то не може да бъде определяно за болест. Доскоро се смяташе, че причините за асексуалността са предимно стрес и преумора. Да, те доказано убиват всякакво желание за любов, но днес се сблъскваме с нещо много по-сериозно и трудно преодолимо – съсредоточаването в собствената ни личност.Перфекционизъм, кариера, социален и финансов успех – това са нещата, които вълнуват съвременния човек. А те неизбежно водят до егоцентризъм.


Сексът, като вид емоционално раздаване за друг човек, вече се възприема като ирационален. Егоизмът води и до повишаване на въпросната асексуалност, според която сексът отнема от духовния, интелектуалния и физическия ни потенциал.


Нежеланието за интимност обаче ни осакатява духовно и ни кара да мислим единствено и само за собствения си комфорт. А не е ли най-голямото щастие в живота да се раздаваш за друг човек и да правиш любов с него? Замислете се, преди да се откажете от секса завинаги...

Източник и снимки: elle.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи