Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Любов и секс:

Какво е микроизневяра и наистина ли е толкова болезнена?

Какво е изневяра, вече знаем – да преспиш с друг човек, докато си във връзка.


Но как се казва, когато просто си говориш с някой, който ти е чисто и просто симпатичен? Когато му пожелаваш лека нощ със sms, който после брзъо триеш от паметта на телефона?


Как се казва, когато изпращаш емотиконка с целувка на някой, който не е законната ти или официална половинка?


Е, казва се „микроизневяра“ и вече е официален термин.


Оказва се, че много хора я практикуват, като повечето не намират нищо лошо в това, че си говорят с някой от другия пол.


Само че границата между „говоря си с някой“ и „говоря си с един специален човек“ е много тънка и често е само прелюдия към по-сериозната изневяра.


Дори всичко да остане само виртуално, болката от това, че споделяш тайни и емоции с друг, а не с половинката си, е изключително реална.


смартфон жена

Снимка: Thinkstock


Доказват го стотиците разводи, тръгнали точно от микроизневяра.


„Емоционалното предателство, особено за жените, е много по-сериозно от физическия контакт с друг човек“, обяснява Мелани Шилинг, австралийски психолог.


Лекотата, с която можем да се свързваме с други хора по всяко време на денонощието направи тези микроизневери изключително лесни.


Според друг психолог обаче, едно такова леко залитане, ако остане само залитане, може да се окаже нещо като отдушник и всъщност да спаси брака.


зодии хороскоп изневяра

Снимка: Thinkstock


Всичко зависи от разбирането и на двамата за понятието „изневяра“ и за начина, по който двамата приемат тези (уж) невинни емотикони и обаждания.Източник: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи