Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Необяснимо:

Колкото боклук в къщата, толкова боклук в живота ви

Как жилището, в което живеем, влияе ли на психиката ни? Има ли някаква връзка между интериора и ума?


Наскоро се замислих върху този въпрос. Има ли някаква връзка между интериора и съзнанието, както и това, което се случва в нашия живот?


Както виждате къщата си – така виждате живота си
Древното китайско учение Фън Шуй цели постигане на хармония с външния свят, взаимодействието на енергии и т.н. Изглежда, че можете да организирате пространството в дома си по такъв начин, че да привлечете любовта, парите, здравето и други радости в живота си.


Ентусиазираните хора сменят тапетите в апартамента, поставят символични фигурки в зоните на любовта и богатството и чакат чудото да се случи.


Най-интересното е, че работи! Във всеки случай мнозина си мислят така.


Въпреки това, някои принципи могат да бъдат заимствани от тази наука във вашия живот.


Нека помислим, нашата къща не е просто място, където обядваме и пренощуваме. Това е нещо повече. Това е продължение на нашето „аз“.


Обзавеждайки дом, ние внасяме в него нашето отношение към себе си, към света, към хората. Ако внимателно разгледате интериора, който ни заобикаля, ще намерим в него отражение на самите нас. Стените, които ни заобикалят, влияят на настроението, благосъстоянието и дори мисленето. Огледайте се, какво виждате? Красиви, приятни мебели? Или очукан диван със счупен крак? Или може би виждаме обикновен апартамент, който не е забележителен за нас, който ни устройва, но изглежда не е така.


Във всеки случай начинът, по който виждате дома си, е начинът, по който виждате живота си. В крайна сметка ние създаваме нашата среда по свой образ.


Всичко, което се случва в дома, по някакъв начин се отразява в живота ни. Боклуците в апартамента символизират блокажи в работата, любовта, здравето. Обратно, уютната, хармонична среда привлича радост и успех.



Как работи?
Нека сравним боклука в къщата с боклука в живота. В първия случай се сблъскваме с ненужни, остарели вещи, с прах, който нямаме време да избършем, с тъмни ъгли, в които се опитваме да не гледаме, за да не открием случайно мръсотия там.


А каъв е боклукът в нашия живот? Понякога, получаваме боклук от обиди, страхове, остарели убеждения, грозни отношения. И ние също имаме тъмни ъгли. Това са самите проблеми, за които си затваряме очите, упорито не искаме да видим и още повече да решим.



Можем ли да променим радикално живота си, като променим обстановката в къщата? На този въпрос не може да се отговори еднозначно. Но с абсолютна сигурност можем да кажем, че ако започнете да се отнасяте към къщата с любов, обградите се с приятни вещи и чистота, ще стане много по-лесно да се справите с проблемите в живота.


Изведнъж, могат да се появят нови хоризонти, могат да се очертаят следи от изход от трудна ситуация, ще дойдат отговори на въпроси.


Китайците, когато искат промени в живота, преместват 27 предмета в дома си.


Какво можем да направим?


Струва си да започнете да се освобождавате от непривлекателни и ненужни неща, както и от предмети, от които имате отрицателни спомени.


Разделете се със стари снимки от провалени романи, употребявани дрехи, счупени мебели и уреди, миналогодишни вестници и списания, чаша със счупена дръжка. Списъкът може да бъде много дълъг.


Между другото, можете да дадете някоя вещ на някого, когото се нуждае от нея.


Но какво ще стане, ако ви е трудно да се отървете от предмети, които не ви трябват? Тук си струва да обмислите кои остарели връзки или ситуации не можете да изхвърлите от живота си. Какво толкова ви задържа в тях? Вслушвайки се в себе си, ще намерите отговорите на тези въпроси.


Почиствайки боклука, ние информираме съзнанието си, че сме готови за най-доброто, готови за нещо ново. Обичайте дома си, отнасяйте се към него като към жив организъм. Тогава положителните промени няма да се забавят!


Колкото боклук в къщата, толкова боклук в живота.



Източник и снимки: bukvarche.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи