Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Любов и секс:

Коя е универсалната „магическата дума“ по време на секс?

Може и да не възприемате себе си за някакви магьосници в леглото, но определено можете да използвате „магическа дума“, за да възбудите партньора си по време на секс. Може би дори вече сте използвали тази дума в леглото, или все още я използвате, но без да имате точна представа колко въздействаща е тя.


Реално „магическата дума“ е твърде често употребявана, но повечето хора не знаят, че тя има толкова силно въздействие.


Всъщност магията се състои в това да се обръщате към партньора си по име по време на секс. Според публикации в Twitter, цитирани от Daily Star, голяма част от мъжете и жените споделят, че се възбуждат много, когато половинката им казва тяхното име в интимните моменти. Вместо милите „бейби“, „дуди“, „скъпо“ или „котенце“, хората определено предпочитат да чуят своето лично име или онова, с което са свикнали да се обръщат към тях.


Личното ви име може да бъде прошепнато, казано високо или изкрещяно – вариантите са много. Но във всички случаи обръщението конкретно към вас изглежда има магическо въздействие върху качеството на секса.


Но защо е така?

Д-р Мишел Друин, професор по психология от университета Пердю във Форт Уейн, Индиана, САЩ, има обяснение. Пред Elite Daily тя твърди, че когато хората чуят, че някой казва тяхното име, мигновено усещат по-голяма свързаност с партньора си.


Всъщност да чуеш собственото си име поначало води до привличане на вниманието. Почти винаги се обръщаме, когато някой ни вика по име, независимо къде се намираме. Именно защото, по природа, търсим мястото и общността, към която принадлежим. По същия начин търсим и любов и това е една от първите ни мотивации като човешки същества.


„Когато някой изрече твоето име, той признава, че ти си в неговия кръг и валидира, че си важен за него, като така увеличава усещането за принадлежност“, казва тя. Именно така и казаното по време на секс лично име може да има сходен ефект.


Клиничният сексолог Синди Дарнел е съгласна с тази теория. Според нея, когато чуваме собственото си име, това ни придава чувство за индивидуалност, сигурност и принадлежност, което може да доведе до възбуда, ако тези усещания се свързват с положителни емоции.


И все пак е важно да се отбележи и че някои хора не намират собственото си име за секси. „То е възбуждащо за онези, които го намират такова. Но не всеки си пада по тези неща и както при всичко, някои хора могат да намерят за неприятно споменаването на тяхното име в интимен момент. Много е субективно“, коментира Дарнел.


Затова и нейният съвет е да обсъдите с партньора си дали да употребявате в леглото личното му име или да създадете свои собствени кодови думи и знаци, изразяващи взаимното ви удоволствие.
Източник и снимка: mamamia.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи