Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Разтърсващи драми:

Майка ми цял живот ме сравняваше с другите - Втора част

Вместо да се вслуша в думите му, майка ми заяви, че съм мързелива и неспособна. На младини самата тя не е успяла да постъпи в университета, тъй като е забременяла с мен. Аз се занимавах със спорт. Нямах медали и награди, но учителят по физическо възпитание винаги ме хвалеше за отлично изпълнение на задачите. Извън училище ходих на шах. Но това, както изглежда, не й беше достатъчно. В крайна сметка останалите момичета посещаваха танци, вокали, йога, докато аз просто се учех да играя шах. Явно подобна дейност не изглеждаше сериозна на майка ми.


Когато навърших 15 години, татко ми подари рокля и обувки на висок ток. Сложих ги, но майка ми каза, че нито цветът, нито стилът ми подхождат и като цяло трябва да ги изхвърля и забравя за абитуриентското си парти. И не само това: според нея с грим приличах на клоун. Общо взето каквото и да правих, колкото и да се стараех, майка ми вечно недоволстваше. И световноизвестна личност да бях, тя пак нямаше да го оцени, а щеше да започне да търси недостатъците ми. Може би поведението й можеше да се обясни с факта, че просто искаше да вдъхнови в мен желание да постигна още по-добри резултати, обаче това не помагаше ...


Не искам да се оплаквам на читателя от живота си и да будя състрадание. По-скоро мотивът ми е да кажа на майките следното: не унижавайте умишлено децата си, хвалете ги по-често, дори и да грешат, защото всички сме хора и не сме перфектни. Перфектни хора просто не съществуват! Мама отдавна я няма (тя почина от рак преди 10 години). И на смърдния й одър нямах сили да я попитам защо се отнасяше толкова зле с мен. Въпреки това не я обвинявам за нищо. Поведението й ми предаде уроци, които не мога да нарека добри. Заради нея цял живот страдам от комплекси.


Нямам приятели, в офиса не се разбирам с колегите. На 29 съм и досега никога не съм имала сериозна връзка. Ако някой случйно ми направи комплимент, не реагирам. Игнорирам го или се смея, защото не знам как да общувам с мъже и не се чувствам пълноценна жена. Преди вярвах, че с времето ще преодолея травмите от миналото, но за съжаление ситуацията се влоши. Може би ще трябва да си уредя среща с психолог, който ще ми помогне да изляза от порочния кръг.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи