Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Животът какъвто е:

От детството си научих да поставям на първо място любовта - втора част

След гимназията мама и татко решиха да ме изпратят да уча в чужбина. Тогава казах „не“. Досега бяха контролирали целия ми живот и беше време да поема сама по пътя си. Когато им отказах, те ме заплашиха, че ще оттеглят цялата си финансова помощ. Вероятно са мислили, че ще се притесня да не би изведнъж да обеднея, но аз изобщо не се страхувах - напротив. Знаех много добре какво е да живееш в материално изобилие, също така обаче знаех, че търся нещо различно, което парите не могат да купят. С времето бавно и сигурно осъзнах, че искам да работя с хора в трудно положение. Затова избрах да уча за социолог. Въпреки заплахите, мама и татко все пак редовно превеждаха пари в сметката ми.


Не мога да отрека, че ми беше приятно да съм финансово независима. Но тъй като бях решила да се справям сама, изтеглих студентски кредит и започнах почасово работа като сервитьорка. И независимо, че имах средства, често се хранех с юфка и боб и все пак се чувствах много щастлива. По време на следването си в университета се запознах с мъжа, който щеше да стане мой съпруг и партньор в живота - Христо. Той беше отгледан в съвсем различно от моето семейство и винаги е живял при оскъдни обстоятелства. В началото на връзката ни Христо смяташе, че и аз съм израснала в немотия, докато един ден не се наложи да му призная, че всъщност произхождам от много богато семейство.


Не бях сигурна как ще реагира; от една страна, можеше да се окаже, че иска да се възползва от парите ми, а от друга страна можеше да ме напусне, ако узнаеше колко съм привилегирована. Но не се случи нито едно от двете. Христо беше от онези малцина хора, които са осъзнали, че парите и материалните неща не са гаранция, че едно дете ще бъде щастливо и усмихнато. Самият той имаше толкова различно детство. Родителите му са били бедни, но за сметка на това е получавал любов и топлина. В дома му всички са били сплотени - гледаха филми заедно, играеха игри, излизаха в гората, за да берат гъби, ходеха на неделен излет. Всички неща, от които бях лишена през целия си живот.


Какво значение имаше липсата на пари? Родителите ми изобщо не бяха доволни, когато ги запознах с любимия си. Той просто не беше достатъчно добър за тях. Ясно пренебрегнах мнението им и този път те дори не ме заплашиха да оттеглят финансовата си помощ. Вече знаеха, че това няма да ме уплаши. Изминаха няколко години, откакто с Христо сме съпрузи. И двамата работим като социални икономисти. Получаваме прилична заплата и със собствени усилия си купихме наш апартамент. Връзката ми с мама и татко така и не стана сърдечна - вероятно никога няма да бъде - но е стабилна и понякога наистина ми е приятно да прекарвам времето си с тях. И ако нещо научих от детството си, то е винаги да поставям любовта на първо място.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи