Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Любов и секс:

Превърни плюсовете в минуси

В много отношения, особено в дългосрочен план, има конфликти, които могат да възникнат с времето, без изгледи за лесно разрешаване.


Различните сексуални темпераменти (и желания) често водят до недоразумения както в леглото, така и извън него. Но обикновено споровете не са за самия секс, а за откровеността, обясняват експертите. Трябва да говорите откровено за всичко, за което имате нужда, за да става връзката ви още по-здрава и сплотена.


"Никога няма да бъда достатъчно добра за теб."

Превърни плюсовете в минуси


Постоянното сравняване на себе си с неговите бивши никак не в твоя полза, защото това вреди както на самочувствието ти, така и на връзката ви. Сега сте заедно, което означава, че си подхождате взаимно и толкова.


"Защо си мислиш, че съм тъпа и нищо не разбирам?!"

Най-вероятно той изобщо не мисли така и това си е твоя интерпретация на даден израз на лицето му. Никога не можеш да знаеш какво точно се върти в главата на половинката ти, но защо веднага си мислиш най-лошото? А и да си признаем, не е никак конструктивно постоянно да му напомняш... ще дойде момент, в който той наистина може да реши, че не си толкова красива, тъй като постоянно му го натякваш и повтаряш.


"Няма да живеем с родителите ти!"

Няма значение за какъв спор става въпрос. Може би възрастните му родители се нуждаят от помощ или сестра му временно няма къде да живее... и ако семейните ви взаимоотношения са нормални, и имате резервна стая, защо не?


„Никога не ме слушаш...“

Превърни плюсовете в минуси


Това се случва и защото не говорите за това, което наистина искате. Никой не обича да бъде упрекван за нещо, затова вместо да му се караш (което най-вероятно често правиш), опитай се да му кажеш директно това, което искаш, за да се случат много по-бързо и лесно нещата.


"Никога не искаш секс!"

Друга често срещана причина за кавги, при които понятията са заместени. Освен физическата интимност, която може да не съществува по различни причини, има и емоционална интимност. И едновременно е по-лесно и по-трудно да се предостави, но именно поради липсата й хората най-често се карат и отдалечават.


„Телефонът ти е по-важен от мен“

В днешно време правенето буквално на всичко, гледайки екрана на телефона, се превърна във вариант на нещо съвсем естествено. Не е изненадващо, че партньорът, който е по-малко въвлечен във виртуалния живот, се чувства ненужен... Конфликтът поради липса на внимание е опасно нещо, най-добре е да се въведе режим „без телефон“ у дома (или поне определени моменти).


Превърни плюсовете в минуси


„Спорихме за това сто пъти“

Някои битки са циклични, като в тях се използват едни и същи аргументи и дори едни и същи думи. И това не увеличава производителността на конфликта, а напротив. Противоположната страна лесно ще приеме стабилни аргументи, но няма смисъл постоянно да се говори за едно и също нещо.
Източник и снимки: cosmopolitan.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи