Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Животът какъвто е:

​​Приятел в нужда се познава - Втора част

Строго погледнато, никой не искаше да ме изслуша и желанието ми да споделя болката си, изчезна напълно. Донякъде разбирах приятелите си - наистина, преживяването на нечие нещастие черпи духовната сила, време, нерви. А и всеки си има своите проблеми: с деца, работа, малко ли е? Ето така преживях развода си напълно сама, но въпреки всичко оцелях. С времето успях да продължа напред, мъката се притъпи и в новия си статут на разведена открих много предимства. Колеги и познати ме отрупваха с комплименти, че изглеждам по-млада, красива, вталена и като цяло - добре поддържана и привлекателна жена.


В живота е най-надеждно да разчиташ на себе си. Тогава няма кой да обвиняваш в грешки, а и успехите ще бъдат само твои! И ето че настъпи Нова година. Преди я празнувах със семейни приятели, обсъждахме празничното меню, споделяхме плановете си, а сега всички се опитаха, по един или друг начин, да се отърват от мен. Най-откровената от тях честно ми каза, че една самотна хубава жена няма място в семейна компания - трябва да защитят мъжете си от изкушения! Днес мога да говоря за това с усмивка, но по онова време изобщо не ми беше до смях - целият ми свят, навици, приятели и познати - всичко се срина.


Ето как се наложи да изградя други. Все още ги градя. Вярно, сега нямам близки приятели - защо са ми необходими, ако в трудни моменти трябва да разчитам само на себе си ?! Разбира се, ще ми бъде пусто, но никой няма да ме предаде, няма да ми обърне гръб, няма да ме заблуди. Както и да е, в живота е най-надеждно да разчиташ на себе си. Тогава няма кой да виниш за грешките и успехът няма да се споделяш! Отпразнувах Нова година в неочаквана случайна компания, в същото време и срещнах нови приятни хора! Така че не съм съвсем без приятели. Надявам се, че никога няма да не се наложи да подлагаме приятелството си на изпит.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи