Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

Необяснимо:

Проклятието на Полтъргайст тегне вече 38 години

С режисьор Тоби Хупър (Tobe Hooper) и продуцент Стивън Спилбърг (Stephen Spielberg), оригиналният „Полтъргайст“ (Poltergeist) разказва ужасяващата история за семейство, което е подложено на злонамерено преследване. Всичко завършва с това, че най-малката дъщеря в семейството е изтеглена през портал до „другата страна“.


Някои от историите, възникнали след излизането на филма, обаче ще станат почти толкова известни, колкото и самият филм. Много от тях, включително слухът, че екипът на продукцията е използвал истински скелети, вместо фалшиви, за да спестят пари, се оказват напълно верни.


Най-смразяващо от всички обаче са нещастията, които сполетяват актьорския състав и екипа през годините – по време и след снимките на филма, и двете му продължения.


Точно след излизането на филмът, през 1982 г., актрисата, която играе по-голямата сестра Дана – Доминик Дюн (Dominique Dunne), е убита от бившия си приятел Джон Суини (John Sweeney).Около седем месеца, преди излизането на втория филм от поредицата, актьорът, който изигра злия дух Кейн – Джулиан Бек (Julian Beck), е диагностициран с рак на стомаха.


Джулиан БекАктьорът, който играе Тейлър – Уил Сампсън (Will Sampson), умира година по-късно, след трансплантация на сърце и бял дроб.


Най-трагичната смърт от всички, свързани с поредицата обаче, е смъртта на младата главна героиня Хедър О’Рурк (Heather O’Rourke), която умира внезапно след излизането на третия филм. Официално е записано, че детето е починало от септичен шок. Има много конспиративни теории около нейната смърт. Най-популярна, от които е, че Хедър е станала жертва на педофили и сатанисти от т. н. „елит“.


Хедър О’Рурк

Независимо дали вярвате или не, че тези събития са резултат от проклятие, не може да се отрече влиянието, което са оказали върху репутацията на филма през годините.


Дали евентуалните бъдещи серии ще имат подобна съдба, предстои да видим …
Източник и снимки: zona666.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи