Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Пропуснах детството на децата си - втора част

Със строг глас полицаите ни информираха, че е наша отговорност да следим непълнолетния си син. След тази вечер се опитахме да си стоим вкъщи повече. За съжаление се оказа, че твърде късно сме започнали да обръщаме внимание на Даниел. Синът ми спря да ходи на училище, напиваше се и взимаше наркотици. Не знаехме какво да правим. Това се случи в период, в който имах много работа. Съпругът ми получи инфаркт и не можеше да работи известно време. Нямах друг избор, освен да работя денонощно, въпреки че поведението на Даниел със сигурност беше ясен вик за помощ. Колкото и да искам да се оправдая, истината е, че избрах работата си пред сина си.


Даниел продължи да употребява наркотици и няколко пъти имаше проблеми с правосъдието. С мъжа ми решихме, че ако не му даваме достатъчно пари, той няма да може да си купува дрога, но сгрешихме за пореден път. Едва когато отидох в болницата и видях осакатеното тяло на Даниел, осъзнах какво му причинихме. Нещо вътре в мен ми напомни, че съм майка. Нима имаше работа, която да е по-важна от сина ми? Оттам изминаха близо пет години. Продадах своя дял от компанията и сега я посещавам само като консултант.


Може би именно този жест накара сина ми да намери сили и желание да пребори пристрастяването си. Че най-накрая пожертвах нещо заради него и така му показах колко е важен за мен. Днес съм баба на малката Тина и Антон. И двете ми деца работят на пълен работен ден, но никога не поставят децата си на второ място. Като баба най-накрая открих колко е забавно да си играя с внуците си, въпреки че изобщо нямам опит, тъй като винаги съм пренебрегвала Даниел и Ана. Няма по-прекрасно чувство от това, когато малко дете пъхне ръката си в твоята и каже: " Бабо, хайде да играем." Дано някой ден моите деца ми простят, че пропуснах цялото им детство.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи