Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Животът какъвто е:

Съветът на една опитна жена

Вероятно това се случва във всяко семейство. Дори съпругът да не употребява редовно алкохол, неминуемо ще има ситуации, в които ще прекали. Причини винаги се намират - служебен банкет, не могъл да откаже на някой приятел, прекалил с мярката и т.н. Изнервявате се, настроението ви се разваля и не след дълго скандалът е готов. Но аз постъпвам по различен начин. Сега ще ви кажа. Веднъж приятелката ми се оплака, че когато мъжът й пие, става просто непоносим.


А това сериозно я притеснява. Изслушах я и спокойно отговорих:" Аз никога не се тормозя и не ругая в подобни ситуации. Не виждам смисъл! А и на сутринта той няма да си спомни какво сме говорили и без полза ще съм си изхабила нервите". После й разказах как постъпвам в тези случаи. Посрещам съпруга си без истерии и внимателно го слагам да спи. Самата аз спя в друга стая, защото той хърка ужасно, когато пие. На другата сутрин не го укорявам, защото той няма спомени от предишната вечер. Чувства се зле, боли го главата, изпитва вина. Съчувствам му, правя му прясно изцеден сок, давам му хапче за главоболието.


Въпреки че му е лошо, ако няма почивен ден, отива на работа, a за него това е по-лошо от наказание. За компенсация мога да си позволя много! Купувам си бижута, блузи, обувки, чанти. Ходя на театър, посещавам ресторанти, записвам се на екскурзии. Наричам го „морална компенсация“. Няколко дни по-късно приятелката ми дойде у дома с нови обувки - „морална компенсация“! Вече не се караше с мъжа си, в семейството й цареше мир и тишина, а тя парадираше с нови дрехи. Между другото, за една зима получи две нови кожени палта! Добра ученичка.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи