Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Необяснимо:

Сеанс с Уиджа – не правете това сами!

Уиджа (Ouija), наречена още Говореща дъска или Спиритическа дъска, представлява дървена плоскост, върху която са изписани числата от нула до десет, буквите от азбуката, както и думите „да“, „не“ и „сбогом“.


Уиджа е създадена в края на деветнадесети век, от американския предприемач Елиджа Бонд


Отначало, изобретателят я позиционирал като домашна мистична игра, заявявайки, че Уиджа се превежда като „добър късмет“ от древноегипетския език. Според друга версия, името на Спиритическата дъска е съставено от френската и немската думи за „да”: „oui” и „ja”, тоест Ouija.


След известно време, известният американски спиритуалист Перл Карен популяризира Уиджа, но не като домашна игра, а като дъска за сеанси. Елиджа Бонд изобщо не бил против, тъй като след това продажбите на дъската се увеличили няколко пъти.


Много американци искали да се опитат да призоват духовете на мъртвите у дома. Уиджа бързо станала популярна не само в Америка, но и в много други страни.


За създаването на такава Говореща дъска е подходящо всяко дърво. Тя трябва да има гладка и за предпочитане лакирана повърхност. Показалецът по правило е направен от един и същи дървесен вид, както таблата, и е снабден с лупа. Класическата форма на показалеца е удължено сърце, но днес има много други опции.


Как се използва Уиджа? За да се предизвика дух, който е готов да отговори на вашите въпроси, трябва да се съберете в група от няколко души. Необходимо е да влезете в тъмна стая през нощта, да запалите свещи или някакъв друг сумрачен източник на осветление, и да седнете около Уиджа.

Показалецът е поставен в средата на Спиритическата дъска. Всички присъстващи го докосват с върха на един от пръстите си. След това е необходимо да се поиска духът да се появи и да осъществи контакт с хората.


Невидимият гост от другия свят трябва да започне да води показалеца по дъската и да отговаря на въпросите на присъстващите, използвайки числа, букви и думите „да\не“. Когато спиритуалистите искат да завършат ритуала, те трябва да се сбогуват с духа, а той от своя страна трябва да показалеца на надписа „сбогом“.


Скептиците са убедени, че ако показалецът наистина започне да „обикаля“ дъската, това е само закачка на един от участниците, който движи показалеца с пръсти или магнит.


Въпреки това, много хора, които са използвали Уиджа, твърдят, че духовете наистина идват и дори могат да дадат отговори на въпроси за бъдещето.


Какви са правилата при призоваване на духовете с помощта на Уиджа? Когато се използва Говорещата дъска, трябва да се спазват няколко правила. Първо, в никакъв случай не призовавайте духове в уединение.


Второ, не се опитвайте да разговаряте с починалия Хитлер, Джак Изкормвача и други негативни личности. Всъщност, малко вероятно е техните призраци да ви посетят, но подобни желания могат да предизвикат интереса на зли духове, с които е по-добре да не се забърквате.


Трето, към „гостите от другия свят“ трябва да се отнасяте сериозно и с уважение.


Четвърто, невъзможно е да се задават въпроси, свързани със смъртта, например за времето и причините за бъдещата ви смърт. И, пето, ако духът не иска да отговаря на никакви въпроси или изобщо да общува, не го въвличайте.


Широко разпространено и е вярно мнението, че в такива сесии трябва да участват само медиуми, спиритуалисти или опитни хора, които знаят какво правят. Един обикновен човек, който няма достатъчно познания и опит в тази област, може да прояви небрежност и да причини неприятности или дори смърт.


Така, през 2003 г., седемнайсетгодишната Мелиса Уитакър умира в Небраска. Ученичката е намерена да виси обесена в собствената си стая. Според родителите на починалата, Мелиса била весело и оптимистично момиче, но всичко се променило, след като провела сеанс с Уиджа и се опитала да повика собствения си дух …


Според окултисти, последвала появата на тъмния близнак на личността, (противоположност на ангела пазител), който започнал да я преследва, искайки нейната смърт. И накрая успял …


Съвета ни е – не правете това, без нужните знания и опитност. Въпреки, че на някои им се струва интересно забавление, това не е безобидно занимание и с него шега не бива!Източник и снимка: zona666.com

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи