Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2023

В света на известните:

Синди Крауфорд на дистанционна фотосесия

Коронавирусът постави всички ни в екстремна ситуация. Много хора търсят начини да се възползват от съвременните технологии, за да могат да симулират нормалния процес на ежедневието си.


Ако театрите пуснаха спектаклите си онлайн, а музеите ни предоставиха виртуални обиколки, то в модната индустрия също започнаха да се търсят креативни варианти за изпълнение на някои ангажименти.


Синди Крауфорд сподели своя фотосесия, направена дистанционно от фотографката Кат Ирлин. Супермоделът от 90-те позира, използвайки FaceTime апликацията. Резултатите са наистина интересни:


„За всичко има първи път! Ето, че направих първата си FaceTime фотосесия. Модата и фотографията ще бъдат малко по-различни за известно време, но това не означава, че трябва да спираме да сме креативни“, написа Крауфорд.В модната индустрия, както и в много други сектори, е неизвестно как фронтът ще бъде удържан, след като основни събития бяха отменени.


Припомняме, че дори италианското издание на модната библия Vogue за пръв път публикува напълно бяла корица за априлския си брой, заради създалата се ситуация:


„Историята на Vogue може да бъде проследена до 100 години назад – преминали сме през кризи, войни и тероризъм. Достойната традиция на списанието е никога да не извръща главата си от случващото се в реалността. Имахме съвсем друга подготвена корица, но докато умират хора, а лекари и сестри рискуват живота си – не можехме за си позволим да продължим по стария план. Затова започваме отначало. От нулата. Публикуваме напълно бяла корица за пръв път в историята ни, не защото нямаме снимки, напротив – просто защото бялото символизира много неща. Бялото е уважение. То е прераждане, светлината след непрогледния мрак. Бялото е цветът на униформите на онези, които рискуват животите си за нас. То е резпрезентация на времето и пространството, за да помислим и да помълчим. Бялото е за онези, които запълват празнотата му с идеи, мисли, истории, музика и грижа за останалите“, написа Емануеле Фарнети, главен редактор на Vogue Италия.

Източник и снимки: eva.bg

  Разтърсващи драми
  Любов и секс
  Сподели своята история
  Цитат на деня
  Любопитно
  Хороскоп

  Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

  Прочети още...

  Виц на деня
  Анкета

  Харесвам историите за:

  Архив

  Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

   
   
  Покажи