Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Животът какъвто е: ​Съдби човешки

Уви, любов не мога да му дам

Когато прочета във вестника история за разбито сърце, се поболявам дни наред. Защото спомените за унижението, което преживях преди 10 години, ме връхлитат, а мъжът, който ме измъкна от депресията, не заслужава да го лъжа, че раните ми са зараснали.

Така и не разбрах защо Митко се ожени за мен. Повярвах в чувствата му, имаше безспорни физически и духовни качества – по-точно умствени, тъй като душата му бе извратена. Благодарна съм на съдбата за спонтанния аборт, за който си изплаках сълзите, щях да направя нещастно и детето, освен себе си. За околните съпругът ми бе весел, малко безгрижен, но мъж, с когото лесно се живее. Да, не ме е обиждал или лишавал от свободно време и лично пространство, но все нямаше пари, защото изплащаше кредити.

Преди да ми предложи брак, ми каза, че много ме обичал, желаел ме и държал на мен, но не ме заслужавал. Аз съм била финансово независима, добре платена специалистка, със заможни родители, осигурили ми жилище още като студентка, и никога не съм познавала недоимъка. А той, откакто останал без баща, все изплащал дългове. Свекърът - починал 5 г. преди да се оженим, бил фалирал, но оставил неизплатена ипотека и няколко кредита към банки. И тъй като Митко бил единствен син, поел бремето, за да не остави майка си на улицата. Откровеността му ме трогна, разчувствах се и казах „да“, обещавайки винаги да съм до него и да му помагам.

Цели 4 години издържах семейството, не видях нито лев от заплатата му, дори му давах да праща на свекървата, която живееше в друг град. Видях я само на сватбата ни, но я харесах – скромна и мила жена. Чувахме се по телефона за празниците, разменяхме си пожелания и общи приказки, нищо лично.

Не знам още колко чаровният ми съпруг щеше да продължава да ме лъже и харчи парите ми, ако не беше анонимният sms, който получих от непознат номер. Пишеше, че съпругът ми посещава два, понякога и три пъти седмично някакъв хотел, където се среща с долнопробни курви. Извинете ме за израза, но го предавам дословно. След първоначалния стрес се окопитих и реших, че трябва дискретно да проверя информацията, най-вече за да се убедя, че е дело на зложелателка. Та Митко не разполагаше с пари – какъв хотел, какви жени?!

Изгубих доста време да вися на един паркинг, за да се уверя, че някой се е опитал да ми отвори очите. Първия път съпругът ми влезе с една руса и стройна, втория – с чернокоса и доста закръглена, третия – с червенокоса. Единственото, по което безспорно си приличаха, бе предизвикателният им вид и оскъдното облекло на проститутки. Мислех, че ще умра от срам и унижение. Доказателствата бяха достатъчни, за да му покажа у дома снимките и да му посоча вратата. В началото се опита да извърта – били служебни срещи. Но щом разбра, че съм категорична, озверя и започна да крещи, че имал потребност от нестандартен секс, какъвто аз не съм могла да му предложа. От години ползвал услугите на жриците на любовта, те му повишавали адреналина и стимулирали жизнената му енергия. Когато викнах, че е извратен и се срамувам, че ми е съпруг, той се изсмя ехидно: "Само че, наивна глупачко, това удоволствие е много скъпо, затова се ожених за теб - да ме финансираш! И за да знаеш цялата истина, ще ти кажа още нещо: не само че не пращах пари на майка си, но ползвах и нейните. Татко не ни остави дългове, а депозити в банката. Моята сметка отдавна е празна, но мама е добра, милостива и щедра и "ни помага", защото на нея пък казах, че твоите родители са затънали в заеми!!!"

Гледаше ме с такова презрение, че се свих на дивана и го оставих да си събере личните вещи и да напусне дома ми. Имах усещането, че ми бе изтръгнал сърцето. Преди да хвърли небрежно на дивана ключовете си от апартамента, ме заплаши, че ако натоваря майка му с нашите проблеми, последствията ще тежат на моята съвест. Мръсник, сякаш не знаеше, че не бих причинила болка на свекърва си, която винаги е била мила с мен. Въпреки това разводът ни - уж по взаимно съгласие, я съсипа. Тя подозираше, че има намесена жена между мен и сина й, и месеци наред не спираше да ми звъни и разпитва. Аз обаче продължавах да упорствам, че всичко е заради несходството на характерите ни. Само думата "проститутки" щеше да я убие.

Месеци наред денонощно мислех за перверзната страст на бившия си съпруг – да плаща за секс с непознати жени, през чиито кревати са минали десетки и стотици мъже. Кой знае какви порно изпълнения са му предлагали, а после се е връщал в семейната ни спалня?!

Няколко години живях като сянка. Не успявах да надмогна болката, да забравя случилото се и да простя на себе си - за наивността. Отдадох се на работата си, книгите и самотата. Видех ли по телевизията романтичен или любовен филм, започвах да рева с часове. Бързо отпъждах обожателите си с остри приказки и нежелание за среща. Валентин обаче се оказа невероятно упорит. Ухажваше ме, без да досажда и да се натрапва. Трябваше ми време, за да проумея, че е умен, работлив, симпатичен, образован, от добро семейство и много търпелив като любовник. Харесваше ми като присъствие, допадаше ми във всичко, но ме плашеше мисълта, че не бях влюбена. Веднъж ми каза, че е готов да чака заветното ми "да", дори ако сме вече пенсионери и се разхождаме по градинките, хванати за ръка.

Постепенно се привързах към Валентин, от ден на ден осъзнавах, че едва ли някога ще срещна толкова достоен мъж, и се съгласих да се омъжа за него. Нито веднъж не съм съжалила за решението си. Имам прекрасно семейство, дъщеря ни Силвия наскоро навърши две годинки, съпругът ми ме дарява с любов и сигурност, за каквато много жени мечтаят. Обичана съм, а не мога да му отвърна със същите чувства. Опитвам се, но не се получава. Вярна съм му, уважавам го и никога не бих го наранила, но това не е любовта, която той с право очаква от мен. Знам, че заслужава много повече и това е болката, която ще нося в душата си, докато съм жива.

Кристина

Писмото е публикувано във вестник "Лична драма"

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи