Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2022

Любов и секс:

Влюбвате се в нов вариант на бившия?

Наскоро сте имали тежка раздяла и се кълнете, че повече няма да излизате с човек, който дори малко прилича на бившия ви. Имаме лоша новина за вас! Вероятността отново да се съберете с подобен „типаж“ е много голяма. Ето и какво казва изследването по темата:


Изследване на американската Национална академия на науките, публикувано в сп. Proceedings, предполага, че хората често се оглеждат за любов в типажи, наподобяващи последния им партньор.


„Често срещано желание от страна на тези, преживели раздяла, е да търсят човек, който не прилича на предишната им половинка. Това е породено от разочарованието им от провалената връзка. Но нашето изследване вижда категорична тенденция същите тези хора да продължават напред с партньори, приличащи на предходните“, обяснява водещият автор на изследването Йобин Парк от университета в Торонто, Канада.


Учените са направили своите изводи на база многогодишно проучване на двойки и семейства (332 участници) от различни възрастови групи, като са сравнявали настоящите партньори с тези от предишните им връзки.


Причините

Човек си е създал конкретни навици, когато е бил във връзка с друг и търси човек, с който да продължи „да бъде себе си“. За да се получи така той подсъзнателно подбира половинка със сходни черти на бившия партньор с идеята да не излиза от статуквото, на което е свикнал.


С възрастта хората също така не искат да рискуват или да попадат в някакви емоционални приключения, затова търсят нещо, което им е познато – дори на подсъзнателно ниво.


Ако връзката е приключила скоро, на практика човек няма много време да се отърси от нея и неусетно влиза в нейно продължение с новия човек, което минимализира емоционалната рана, ако двамата мъже си приличат (новият и бившият).


Автор на статията:
Tialoto.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи