Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2024

Получих анонимка в пощенската кутия. Жена ми си имала любовник, виждали се в някакъв хотел. Бързо се сетих чие дело е. Съседът от третия етаж ме бе виждал два-три пъти да я отварям и винаги подхвърляше язвително дали не чакам чек от чичото в Америка, та така редовно и старателно проверявам. Вече никой не пишел писма, само реклами пускали. След анонимката избягваше да се спира, само ми кимваше гузна и отминаваше. Знам, че го гризе мъжка завист. Съпругата му е връстница, грозновата, груба и занемарена на вид, докато аз живея с истинско съкровище, сякаш изваяно от Сваровски кристал, въпреки своите 48 г.

Тия дни го видях да си купува „Лична драма“ от будката на спирката. Още там разтвори вестника, явно нещо определено търсеше по страниците. Не ме забеляза, но аз реших да му напиша това писмо. Няма начин да не се познае. А и историята ще се хареса на доста читатели, защото е интересна и необичайна.

Дъщерите ни бяха на 6 и 11 г., когато Недо ни напусна. Бях безсилна да го спра. Само жена, чийто мъж се е влюбил в друга и мисли непрекъснато за нея, а в дома си е като гост, може да ме разбере. Да плачеш и се тръшкаш, няма полза, освен да се унижиш. Каза , че обича друга, събра си багажа и напусна дома гузен, с наведена глава.

Баща ми си отиде рано, при злополука. Бях на 19 и поех грижите за майка ми, която страдаше от порок на сърцето. Щадеше ме, не се оплакваше и натоварваше, но бе толкова кротък човек, че правех всичко с желание. Радвах се, че тя се гордее с мен и повтаря, че съм добър син. Когато и тя си отиде , бях вече на 49. Дотогава съм имал няколко кратки връзки, в две бях много влюбен, те също, но никоя не искаше да живее с болна свекърва и се разделяхме.

С Христина ни запозна мой приятел, била колежка на съпругата му. Беше 17 г., по-млада от мен, разведена, без деца.

Вярвам на читателите, които пишат, че споделената болка облекчава, но мисля, че и споделеното чуждо щастие би ги разведрило и зарадвало. Особено когато човекът е минал през какви ли не премеждия и разочарования, какъвто е моят случай.

Разведох се на 32 години. След безкрайни опити и мъчителни процедури лекарите вдигнаха ръце и заявиха, че не мога да имам дете. Плачех и се молех на съпруга си да си осиновим момиченце. Нали всички казват, че е по-важно кой го е отгледал, а не кой го е родил. Пък и на стари години да сме спокойни, че ще ни гледа. Той обаче беше категоричен: не се знаело на какво ще попаднем, все едно да стъпим на гнила дъска. Порядъчните жени не си оставяли децата в домове, а и бащите обикновено били престъпници, пияници или най-малкото развратници. "Ще я гледаш с любов, ще бдиш над нея денонощно, а като порасне, ще хукне да търси майка си, която може и проститутка да се окаже и да я вкара в занаята!" - повтаряше ми непрекъснато, а думите му се забиваха в сърцето ми като нож. Аз не отстъпвах и накрая той ме заплаши с развод. Приех решението му с облекчение, вече не можех да го понасям, но когато се разделихме официално, изпаднах в отчаяние. Не смеех да взема бебе, страхувах се, че сама няма да мога да се справя. Пък и нали щом проговореше, щеше да ме попита за баща си.

Изкушавам се да разкажа печалната история на двама души, които със сигурност се обичаха. За съжаление животът е като шахматна дъска и всяка фигура има определено място и право на ход. В края на изповедта ми ще разберете защо съм променила имената.

С Мартин се запознахме в къмпинг на Южното Черноморие. Палатката ми се оказа непосредствено до караваната му и понеже той ми хареса от пръв поглед, се самопоканих да му правя компания за сутрешното кафе. Красив, с бронзов тен, възпитан и необичайно свенлив за мъж на 34, реших още същия ден да го сваля за кратка отпускарска авантюра. В началото не ме ухажваше, но ме понасяше, на моменти казваше, че дори му действам разтоварващо. Имаше вид на преживял любовна драма, а това чувство ми бе познато. Любимият ми след 3-годишно съжителство ме изостави заради друга. Когато веднъж любопитството ми надделя и попитах дали шестото чувство не ме лъже, Мартин не отрече за болката, която изпитва, но добави, че той е сложил край на отношенията им, така било по-добре и за двамата. Реших, че е имал връзка с омъжена жена, и повече не зачекнах темата.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи