Брой 12 24.III-30.III. 2020

Здраве и красота:

Експертите съветват: Не работете от леглото, вредно е за здравето

Неспокоен сън, неправилна стойка и намалена продуктивност - това са само част от негативните симптоми, за които предупреждават от Дейли Мейл.


Във връзка с разпространението на коронавируса здравните власти силно насърчават дистанционната работа от вкъщи.


В този ред на мисли, ние знаем от личен опит, че е много изкушаващо да започнем деня със закуска в леглото и изпълняване на задачите в хоризонтално положение. Това обаче няма да се отрази никак добре на здравето ни.


куче легло почивка уикенд сън

Снимка: iStock


Експертите съветват да резервираме леглото си само и единствено за сън и да не го превръщаме в импровизиран домашен офис.

Мозъкът ни трябва да асоциира спалнята само със спокойствие, почивка и интимност. Така, когато влизаме в това помещение, ще правим подсъзнателно преминаване от "работен режим" в "режим на релаксация" и обратно. Нещо повече, тази практика ще увеличи продуктивността ни и ще ни помогне да се концентрираме по-лесно. Аналогично може сами да заключите защо стоенето по пижама цял ден също не е препоръчително.


зима студ уют чаша чай кафе легло

Снимка: iStock


Уверете се, че в стаята, в която работие, влиза колкото се може повече слънчева светлина. Тя събужда биологичния ни часовник и ни изпълва с енергия.


Ако не живеете в многостаен апартамент или къща, все пак има начин да приложите тези съвети. След събуждане поставете върху леглото си друго голямо покривало и добавете няколко декоративни възглавници, с което да преобразите обстановката. Това психологически ще ви подготви да преминете в "режим на работа", за който споменахме в горните редове.Източник: edna.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Ще трябва да направите още няколко крачки напред и желаната цел ще бъде постигната. Този период е белязан за вас от изпълнението на желанията ви, но само при условие, че ще проявите достатъчно постоянство и решителност. Новите върхове са готови да ги покорите - така че всичко зависи само от в...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи