Брой 21 22.V-28.V. 2018

Резултат с изображение за любовно писмо

Представете си времена, когато да погледнеш мъж в очите е било неприлично. Когато всяко докосване, всяка дума, всеки поглед е бил строго надзираван и трудно открадван. В такива времена подарената кърпичка или цвете е жест за вечна любов и обричане, макар влюбените да не са си разменили и десетина изречения насаме.

Симон дьо Бовоар е може би най-бележитата феминистка. Тя е една от първите жени, които завършват университета "Сорбона" в Париж, ярък представител на екзистенциализма. Известна е и с връзката си с Жан-Пол Сартр.

„Мъжки момичета“, „жени-пичове“, самодостатъчност, самоотказ.Гордеем се с качества и наименования, които ни отдалечават от спецификата на същността ни и ни изваждат от великото Ин и Ян уравнение. А там, в нищото, изолирани, но усетили някаква непозната почва под краката си, започваме като в транс да припяваме: „Постигнах съвършенство. Мога всичко. Сама. Нямам нужда от ничия подкрепа.“

женско-кафяво-око

Tpябвa дa я oбичaтe пpaвилнo. Tpябвa cъщo тaĸa дa xвъpлятe вceĸи лъч ocъзнaвaнe нa cвoятa любoв ĸъм нeя. Toвa ocъзнaвaнe нaиcтинa мoжe дa cъxpaни oтнoшeниятa ви здpaви. B пpиятeлĸaтa ви имa нeщo, ĸoeтo нямa дa oтĸpиeтe в ниĸoя дpyгa, билo тo нeйнaтa нeзaвиcимocт, чyвcтвo зa xyмop, нeйнaтa дивa пpиpoдa или ĸpacoтa.

Вярата в мъжа - магия за любов

Векове наред ние, жените, усъвършенстваме умението си да привличаме и задържаме мъжете, пленили сърцата ни. Натрупаното познание и опит са с огромни мащаби и особено днес са достъпни за всяка жена под формата на книги, списания, публикации в интернет, форуми, семинари и консултации с експерти. Съветите обичайно започват от провокативна промяна на външния ни вид, независимо, дали се касае за съблазняване на нов обект, или на собствения ни съпруг, който отдавна ни гледа с лека досада. Ще се натъкнем на препоръки за създаване на ситуация на „изкуствен флирт“ с друг, романтична почивка, а експертите пък насочват към сериозна работа с травмите ни от детството и събаряне на преградите пред любовта в сърцето ни.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен в края на месеца ще отделите време за размисъл и преценка на изминалият период от 2018. Пред вас е едно многообещаващо лято, но именно поради тази причина няма да искате да го пропилеете. Тази седмица разговорите ви ще бъдат свързани именно с бъдещите ви планове ...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесва ли ви стр. 21 "Възход и падение"?

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи