Брой 12 24.III-30.III. 2020

Необяснимо:

Хлябът и солта имат магически сили

Хлябът е символ на благополучието. Предлагайки на госта си хляб, стопаните на дома сякаш споделят с него своето богатство. А солта се смята за амулет срещу нечиста сила: човек, който таи лоши чувства към теб, няма да рискува да вземе солта. Излиза, че този, който се почерпи с даровете на хляба и солта, не може да бъде враг. Солта, която днес струва стотинки, някога се е ценяла колкото злато. Поради липсата или недостига на сол са започвали народни вълнения и въстания.


И двете жизненоважни храни имат магически сили, които могат да се ползват както за добро, така и за зло. Ако чувствата на мъжа са изстинали, жената може да произнесе върху сол: „Както хората обичат тази сол, така и мъжът да обича жена си”. След това трябва обилно да посоли храната на любимия – дори и да я пресоли. Ако в дома често има караници, отново ще помогне солта. Сипете в тиган пет супени лъжици сол и го сложете на огъня. Щом солта потъмнее и започне да „стреля”, нашепнете ѝ: „Солта събира тъмното зло, скандали и сълзи”.


Шепнете, докато солта не стане тъмнокафява. След това я съберете в плик, изнесете я от дома, преминете през пътя и я разсипете на кръстопът. Когато си тръгвате, прекръстете се три пъти и не се оглеждайте. За да ви върнат дълга, вземете крайчец хляб, посолете го обилно със сол и на залез сложете това „угощение” на прага на длъжника, като произнесете: „Както е солен този хляб, така да е солена и всяка храна на (името на длъжника). Да не се напие с вода, да не се отърве от мислите за дълговете, всичко, което си ми взел, върни. Бял ден да не видиш. Амин“.


Ако са ви урочасали, вземете чаша вода и пуснете в нея щипка сол. След това ѝ нашепнете три пъти: „Сол и водица, мили сестрици, посолете мъката, отнесете я в морето”. Отпийте три глътки и оставете чашата до възглавницата си за през нощта. На сутринта се измийте с тази вода.Източник: pik.bg

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Ще трябва да направите още няколко крачки напред и желаната цел ще бъде постигната. Този период е белязан за вас от изпълнението на желанията ви, но само при условие, че ще проявите достатъчно постоянство и решителност. Новите върхове са готови да ги покорите - така че всичко зависи само от в...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи