Брой 32 11.VIII-17.VIII. 2021

Животът какъвто е:

Има ли любов, ако живееш без брак?

Утре е сватбата на най-добрата ми приятелка. Тя е толкова щастлива и в същото време притеснена. Гледам я и благородно й завиждам. Обичам я и се надявам да бъде много щастлива. Но по някаква причина ми е мъчно за себе си. Не съм в празнично настроение, въпреки че през последния месец всички сме обхванати от сватбена суматоха. Докато аз се вълнувам, мъжът ми спи на дивана. С него нямаме сключен брак, живеем на съвместни начала. Един ден, когато леля ми дойде на гости, тя попита: "И къде работи съквартирантът ти?" Леко обидена й отговорих, че ми е мъж, а леля добродушно отсече, че по-скоро прилича на съквартирант и щом съм толкова спокойна, че живеем без брак, не трябва да ми пука как изглеждам в очите на другите.


С Дани се обичаме и искаме да бъдем заедно. Въпреки чувствата ни, той отказва да сключим брак. Според него подписът не е спасил никой от раздяла. Разбирам и уважавам мотивите му, но дълбоко в себе си мечтая да бъда булка, да облека красива бяла рокля с воал и да танцувам салса. Искам, когато се събуждам сутрин, да погледна пръстена си и със задоволство да прегърна съпруга си. Дани се смее на фантазиите ми и твърди, че е рано да се женим. Откакто се събрахме под един покрив, животът ми се промени, но не и неговия. Той продължава да излиза без мен, ходи на риболов с приятелите си, а понякога не се и прибира.


Семейные проблемы в гражданском браке


Ако го помоля да обсъдим бюджета и някои планове за бъдещето, Дани казва, че не му се занимава с битовизми. И аз си мълча, защото се страхувам да не го загубя. Така живеем втора година вече и с всеки изминат ден осъзнавам, че имам задължения, но не и права. Всичките ми опити да поговорим, той приема с недоволство. Според него повечето двойки живеят по този начин и това било напълно нормално. За дете и дума не може да става. Веднъж, когато му намекнах, че искам да имаме детенце, Дани ме предупреди, че сама ще си го гледам. Днес се чудя дали не трябва да се разделим? Вече се съмнявам в любовта на "мъжа си". Ако той ме обичаше, може би някоя сутрин щеше да ме събуди с целувка и годежен пръстен.

Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

Овен – Вероятността за истински успех тази седмица е много по-реална. Вниманието ви може да бъде привлечено от стари идеи или планове за вашето семейство или работа. Ще говорите с правилните хора за осъществимостта на тяхното изпълнение. Някой ще сподели с вас новина, свързана с личен успех или важн...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Харесвам историите за:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи