Брой 50 11.XII-17.XII. 2018

Юлиян Стоянов отново с медал

Изпълнителният директор на в. „Лична драма“ Юлиян Стоянов за пореден път доказа, че е сред най-добрите скиори между колегите. На 65-ото Световно първенство по ски за журналисти, което и тази година се проведе в курорта "Пампорово-Мечи чал" (между 25 февруари и 4 март), той грабна сребърния медал в гигантския слалом.

България стана страна-домакин благодарение на предишни наши успехи по световните ски писти, сред които огромна заслуга има Юлиян. Той е световен шампион от 2014-а в гигантския слалом (в групата 45-55 г.) в Шампери - Швейцария,вицешампион от 2016-а в италианския курорт Сестриере, бронзов медалист от Вал Сени във френските Алпи – 2017-а, и в Банф-Лейк Луиз, Канада, 2011-а.

Обилният сняг, който падна по време на ски състезанието, и ниските минусови температури не затрудниха организаторите. Въпреки тежките атмосферни условия те успяха да подготвят перфектни трасета, за да могат всичките 178 участници от 30 държави да покажат своите спортни умения в трите дисциплини - гигантски слалом, паралелен слалом и ски бягане.

В края на първенството, на националния ни празник 3 март, в Пампорово се проведе и "Спускане с национални носии и български знамена", което има всички основания да кандидатства за вписване в Книгата на рекордите "Гинес".

Организатори на Световното първенство по ски за журналисти са "Пампорово" АД, които приеха гостите и им осигуриха перфектни условия, удобства и комфорт и се погрижиха за най-малките детайли и подробности, за да се чувстват те уютно като у дома си; Българският ски клуб на журналистите, Община Пловдив, Фондация "Пловдив 2019". Официалният спонсор, който екипира българския отбор на журналистите скиори, е Rossignol / SLS – Верига спортни магазини.„Лична драма“

Две неща са важни за мен – емоциите и импулсите

Дария Симеонова е наистина чудесна в ролята на тази, която държи връзките с обществеността - Наталия. От безпардонна мъжемелачка с всяка следваща серия тя се превръща в ранима, влюбена жена, която ни среща все повече с мекото на душата си. Красавицата е зодия Скорпион и е родена на 23 октомври 1989 година в София. Завършила е НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” със специалност актьорство за драматичен театър в класа на проф. д-р Атанас Атанасов, сега е част от трупата на Театър „София”, играе и в Театрална работилница „Сфумато”, участвала е в хит сериала на БНТ „Под прикритие”. Младата актриса знае къде иска да бъде в професията, още търси себе си като жена, най-близък й е баща й, с него споделя щастливите си мигове. Казва, че хобито й е да върши щуротии и освен че се ръководи от девиза „Всеки ден е различен”, чаровницата споделя, че може да бъде безпристрастна и точна, но преди всичко се смята за любопитна и отговорна млада жена. Какво още ли? Ще разберем сега от самата нея...

- Ех, Дария, хубаво име носиш, да си жива и здрава!

 Аз съм просто жена – съпруга, майка, приятелка

- Госпожо Хранова, популярността ви е голяма – това го знаем, но не знаем от какво е трябвало да се лишите в името на успеха. Споделете, моля ви!
- Ако кажа, че съм се лишила от нещо, ще излъжа. Винаги съм оставяла нещата да се развиват просто хей така, от само себе си. Но виж, компромиси съм правила, и то доста. Мисля обаче, че както в личния ми живот, така и в кариерата ми нещата за мен се подредиха, без да ги насилвам и без някой да ми е ходатайствал. Подредиха се лежерно и по възможно най-добрия за мен начин. Аз съм амбициозна жена, но не на всяка цена, никога не съм стигала до крайности, няма и да го направя. През годините забелязах, че когато човек силно се вкопчи в нещо, то не се случва. А аз се справях чудесно - правех хитове, родих две момчета и запазих както семейството си (със съпруга ми работехме заедно, той беше мой мениджър), така и почитателите си и до днес. Винаги съм била и съм преди всичко ЧОВЕК. Да, за мнозина съм голяма звезда, но за себе си аз съм просто един нормален и обикновен човек, жена съпруга, майка, баба и добра приятелка.

- Вече започва приготвянето на зимнината. Във вашето мазе какви вкусотии присъстват редовно?
- Аз приготвям зимнината в къщата ни в Брезник и като цяло мисля, че съм...

Илиана Коджабашева

- Илиана, всъщност, популярността те връхлетя след участието ти в сериала на NOVA ТV „Забранена любов”. Успех, последван от този и „На границата” по БНТ1...

- Защо пропусна „Четвърта власт” също по БНТ? (Усмихва се.) Да, там ролята ми беше малка, наистина, но аз толкова се вълнувах, като ме избраха... Колкото до успехите, този театрален сезон наистина укрепи актьорския ми дух, без това да е било провокирано от някакви телевизионни „успехи”. Иначе цената е, че не съм излизала от София с месеци.

- Ти си дъщеря на световния ни шампион по вдигане на тежести Антон Коджабашев, а НАТФИЗ безпроблемно завършваш в класа на обичания от всички ни Стефан Данаилов. Кой обаче е конкретният човек, на когото си благодарна за това, което си?

- Благодарна съм постоянно! С мисли, думи и дела. Ако някой ми помогне или ме вдъхновява за живот, винаги отвръщам двойно. Така са ме възпитали родителите ми. Искам да съм по-благодарна на себе си. Много ми е трудно...

- Трудно за кое?

- Доста съм самокритична. Все повече губя онази спонтанност да вземам решения, да се доверявам на първата идея, която ми хрумне. Преди го правех с лека ръка и бях благодарна дори когато резултатът клонеше към провал. Еуфорията, която изпитваш в такива моменти, е израз на благодарност към ангелите, които те закрилят. Но трябва да си малко смел, за да им дадеш тази възможност.

- Между другото, има ли конкретна история рядко срещаната ти фамилия?

- Има. Стар потомък от рода на баща ми в Сухиндол е бил търговец на вино. Виното било толкова хубаво, че когато този мой стар прадядо ходел да го продава в Цариград, предизвиквал огромна радост. В знак на уважение го наричали „Коджабаш” (Бел. ред: най-добър от добрите). (Усмихва се)...

[!]

Водещите на МАРМАЛАД по bTV  - зад кадър - Радост, ти и Митко Павлов сте страхотен, готин тандем в развлекателно предаване по bTV, в което не посрещате гостите си на традиционния диван и масичка за събеседване, а се впускате заедно с тях в супер забавни игри, приготвяйки съботния „Мармалад”. Я ми кажи, обичаш ли да си похапваш филийка, намазана с масло и обилно с вкусен конфитюр от череши, да речем?
- Да ти кажа, доскоро бях забравила за тази вкусотия, но покрай „Мармалад” хубавичко си я припомних, защото докато върви предаването, все разнасяме едни мармалади напред-назад... (Смее се.) Филийката с масълце и мармалад много ми харесва и ме връща към моето детство. Баба ми, лека й пръст, все тичаше след мен, докато играех на улицата с другите деца. Като дете бях много кльощава и само докато се обадех, че излизам, защото останалите деца ме чакаха, за да се забавляваме с хубави игри, баба моментално започваше да тича подире ми, за да ме догони и да ми даде къшейчето хляб, винаги намазано с нещо много апетитно и вкусно.
- Май доста игриво момиченце си била...
- О, и още как! Да ти кажа, тогава всяка сутрин се преобличах, и то по няколко пъти, баща ми все ме чакаше, докато се наконтя, и непрекъснато закъсняваше за работа (смее се). Като цяло бях злояда, слаба и безкрайно претенциозна към облеклото си като тийнейджърка. Това си беше голям проблем за родителите ми, защото дрехите от магазините рядко ми ставаха и се налагаше да нося тиранти. Още си ги спомням - оранжеви бяха (смее се). Иначе в училище се справях доста добре. Даже завърших със златен медал 20-а гимназия, нямах петица.
- Изхождайки от твоето прекрасно име, я ми кажи: на много веселие и радости ли е наситен делничният ден, пък и уикендът, разбира се, за Радост Драганова?
- Хората, които ми носят веселие и безброй радости всеки ден, са моите приятели, моята прекрасна дъщеричка Изабела и въобще цялото ми семейство, което е много готино и си ги обичам всичките до един (усмихва се).
- И с какво точно те промени твоето ангелче Изабела, след като я роди?
- Въобще все към хубави неща ме промени - да съм грижовна, да се съобразявам, и то безкрайно, с някого или с нещо, да внимавам как се отнасям с нея самата... Като цяло дечицата са попивателни и това, което виждат и чуват от мама, татко и най-близките хора в тяхното обкражение, го повтарят непрекъснато. Изабела ме научи да внимавам какви ги върша, за да не я науча да повтаря неща, които със сигурност няма да й бъдат от каквато и да било полза за в бъдеще.
- За радостите на Радост - окей, все пак има ли нещо, което да е в състояние с лекота да скапе твоето хубаво настроение?
[!]
...

- Митко, ще задам и на теб същия въпрос, както на Радост: обичаш ли да си похапваш филийка хляб, намазана с масло и с вкусно конфитюрче?
- Не! (Смее се.) Е, от време на време ям мармалад и конфитюр, но предимно върху бисквита.
- Телевизията ти е като втори дом. Остава ли ти въобще време за личен живот?
- Остава ми, да. Когато човек иска – намира (усмихва се).
- Виждам, че пак се усмихваш. Я кажи, как да сме толкова ведри и шеговити като теб всеки ден?
- Не зная. Не мисля, че има рецепта за добро настроение. Просто не се завижда, не се гледа в копанката на другия, а се бачка и се върви напред. Това е!
- И все пак, има ли нещо, което е в състояние да те натъжи?
- Разбира се, но това са доста лични неща. Иначе, погледнато по-общо, ме натъжават завистта и простотията, които стават все повече...
- Между другото, единствено дете ли си на родителите си?
- Имам сестра - и толкоз (смее се). Просто не обичам да говоря за близките си.
- А няма ли да те женим в скоро време, или ергенският живот си ти харесва и на 37?
- (Замисля се.) Ами... не знам.
- Иначе, принципно - за брака ли си, или това е отживяла формалност за теб?
- Нямам нищо против брака, но не смятам, че и е задължителен. Въпрос на желание е.
- Всъщност колко силно може да обича един Козирог, какъвто си ти самият?
- Колкото и всяка една друга зодия! (Смее се.)
- Как смяташ: от какво се впечатлява една жена и какво й действа, за да предпочете даден мъж за свой партньор в леглото пред останалите?
- О, определено зависи от жената. Все пак не мисля, че има универсални рецепти в това отношение.
- Кажи поне кой кого избира - жената мъжа или мъжът жената?
...
[!]
Разтърсващи драми
Любов и секс
Сподели своята история
Цитат на деня
Любопитно
Хороскоп

ОвенАко сте родени под знака на Овен, през тази седмица ще бъдете заредени с много оптимизъм и надежда за положителни събития и успехи. Преди всичко вниманието ви ще бъде насоченовъв финансов план, където ще имате възможност да се зарадвате на реални резултати и успехи.През тази седмица може да полу...

Прочети още...

Виц на деня
Анкета

Гледам/чета за личните драми на хората:

Архив

Изберете година и рубрика, която да видите от архива:

 
 
Покажи